Prevca prikrajšali za Zdravljico

Foto: EPA
Foto: EPA
Ob razglasitvi v čast zmagovalcu Petru Prevcu, ki je kot prvi Zemljan na smučeh dosegel rekordno daljavo 250 metrov, niso zaigrali državne himne, iz katere prihaja zmagovalec, kar je sicer del običajnega protokola na športnih tekmovanjih.
Oglej si celoten članek

Peter Prevc je na letalnici v Vikersundu z daljavo natanko četrt kilometra postavil nov svetovni rekord v smučarskih skokih. Postal je komaj drugi Slovenec s svetovnim rekordom v smučarskih skokih. Premiernega je zabeležil Jože Šlibar.

Na veliko zmagoslavje je padel majhen madež, slovenski tabor pa je po tekmi vložil uradni protest. "Organizatorje tekem svetovnega pokala v Vikersundu smo pozvali, da sledijo zgledu praktično vseh organizatorjev tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih pod okriljem Mednarodne smučarske zveze Fis, kar se tiče igranja himne zmagovalcu. Slovesne podelitve nagrad so vrhunec vsakega tekmovanja in pripravljene v čast zmagovalcu, zato je prav, da se poleg dviga zastave sliši tudi himna države, iz katere zmagovalec prihaja. O pozivu smo obvestili tudi Fis. Pravila Fis namreč organizatorjem dajejo prosto roko ali himno igrajo ali ne. So pa organizatorji, ki tega ne storijo, zelo redki oziroma jih praktično ni," je po koncu tekme slovenske medije obvestil predstavnik za odnose z javnostmi Slovenske smučarske zveze Tomi Trbovc.

Tekmovalec iz Dolenje vasi je na najvišji stopnički zmagovalnega odra zaman čakal na himno, ki so jo organizatorji spregledali, himno pa nadomestili z ognjemetom in glasbeno podlago.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:34 15. Februar 2015.

    ali je bil danes res nov svetovni rekord, dvomim

  • 13:54 15. Februar 2015.

    Peter Prevc je svetska faca, ki mu ni para. Slovenci smo lahko nanj upravičeno ponosni in mu priznamo izjemen talent, …

  • 13:41 15. Februar 2015.

    Prevca niso prikrajšali samo pri Zdravljici.<br />Tudi na televiziji ga ne prenašajo, ker samo obrobno poročajo o njem.<br />Vsi poročajo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.