Šport
8 ogledov

Prevca prikrajšali za Zdravljico

Peter Prevc EPA
Ob razglasitvi v čast zmagovalcu Petru Prevcu, ki je kot prvi Zemljan na smučeh dosegel rekordno daljavo 250 metrov, niso zaigrali državne himne, iz katere prihaja zmagovalec, kar je sicer del običajnega protokola na športnih tekmovanjih.

Peter Prevc je na letalnici v Vikersundu z daljavo natanko četrt kilometra postavil nov svetovni rekord v smučarskih skokih. Postal je komaj drugi Slovenec s svetovnim rekordom v smučarskih skokih. Premiernega je zabeležil Jože Šlibar.

Na veliko zmagoslavje je padel majhen madež, slovenski tabor pa je po tekmi vložil uradni protest. "Organizatorje tekem svetovnega pokala v Vikersundu smo pozvali, da sledijo zgledu praktično vseh organizatorjev tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih pod okriljem Mednarodne smučarske zveze Fis, kar se tiče igranja himne zmagovalcu. Slovesne podelitve nagrad so vrhunec vsakega tekmovanja in pripravljene v čast zmagovalcu, zato je prav, da se poleg dviga zastave sliši tudi himna države, iz katere zmagovalec prihaja. O pozivu smo obvestili tudi Fis. Pravila Fis namreč organizatorjem dajejo prosto roko ali himno igrajo ali ne. So pa organizatorji, ki tega ne storijo, zelo redki oziroma jih praktično ni," je po koncu tekme slovenske medije obvestil predstavnik za odnose z javnostmi Slovenske smučarske zveze Tomi Trbovc.

Tekmovalec iz Dolenje vasi je na najvišji stopnički zmagovalnega odra zaman čakal na himno, ki so jo organizatorji spregledali, himno pa nadomestili z ognjemetom in glasbeno podlago.

Komentarjev 4
  • sivka 17:34 15.februar 2015.

    ali je bil danes res nov svetovni rekord, dvomim

  • Žvižgač 13:54 15.februar 2015.

    Peter Prevc je svetska faca, ki mu ni para. Slovenci smo lahko nanj upravičeno ponosni in mu priznamo izjemen talent, ki je Slovenijo ponovno uvrstil na zemljevid svetovne skakalske velesile.Zasluga gre predvsem njemu in staršem, ki so lepo vzgojili ...prikaži veči skromnega fanta, ki z vsakim nastopom v svetovni javnosti pokaže kako zrela oseba je ta mlad fant, ki mu uspehi niso stopili v ospredje življenja, kot se je to na žalost zgodilo drugemu fenomenu Primožu Peterki, ki je prav tako z izjemnim talentom dosegal nenormalno dobre rezultate, kljub vsemu kar se je takrat in se še danes dogaja v vodstvih organizacij zimskih športov.Pero srečno in še veliko uspehov ti želimo vsi, ki te spremljamo.

  • Papaja Popi 13:41 15.februar 2015.

    Prevca niso prikrajšali samo pri Zdravljici.Tudi na televiziji ga ne prenašajo, ker samo obrobno poročajo o njem.Vsi poročajo 5-15-minut o Tini Maze.O Petru Prevcu in svetovnemu rekordu pa tam 1-3 minute, če sploh poročajo.To bi morala ...prikaži več biti prva in glavna novica !!!!!!!Sploh se ne zavedamo, da je padel svetovni rekord, ki mu ni primerjave.