Pri 14. letih sklenil desetmilijonsko pogodbo

Foto: Epa Youssoufa Moukoko
Pri Borussiji Dortmund se kali nov zvezdnik.
Oglej si celoten članek

Nemški reprezentant v mlajših selekcijah Youssoufa Moukoko je bil rojen 20. novembra 2004 v kamerunskem glavnem mestu Yaounde, večina nogometnih strokovnjakov pa 14-letniku mu v prihodnosti pripisuje izjemno kariero. 

V sezoni 2017/18 je za ekipo Borussie Dortmund do 17 let zabil 28 golov na 40 tekmah, zdaj pa je debitiral že za moštvo do 19 let. Črno-rumeni so prot Wuppertaleru zmagali s kar 9:2, Moukoko pa je proti pet let starejšim fantom dosegel kar šest zadetkov.

Navijači Borussie si ga že želijo videti v članski ekipi, a po pravilih Bundeslige za prvo moštvo ne bo seml zaigrati še vsaj dve leti. Meja je namreč postavljena pri 16. letih. Moukokoja sicer vseskozi spremljajo ugibanja, če so podatki v njegovem potnem listu glede starosti pravilni.

Testiranje Nihče ne verjame, da ima 12 let

Kljub vsemu ima Moukoko že zdaj v rokah pogodbo težko 10 milijonov dolarjev. Te mu seveda kot 14-letniku ni ponudila Borussia, ampak ameriški športni opremljevalec Nike. Pri omenjeni blagovni znamki so očitno ocenili, da bo mladi napadalec v nekaj letih postal velik zvezdnik, s pogodbo pa so si zagotovili, da bo nosil njihovo opremo. 

Foto: Epa Youssoufa Moukoko

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.