Šport > Nogomet
2006 ogledov

Pri 14. letih sklenil desetmilijonsko pogodbo

Youssoufa Moukoko Epa
Pri Borussiji Dortmund se kali nov zvezdnik.

Nemški reprezentant v mlajših selekcijah Youssoufa Moukoko je bil rojen 20. novembra 2004 v kamerunskem glavnem mestu Yaounde, večina nogometnih strokovnjakov pa 14-letniku mu v prihodnosti pripisuje izjemno kariero. 

V sezoni 2017/18 je za ekipo Borussie Dortmund do 17 let zabil 28 golov na 40 tekmah, zdaj pa je debitiral že za moštvo do 19 let. Črno-rumeni so prot Wuppertaleru zmagali s kar 9:2, Moukoko pa je proti pet let starejšim fantom dosegel kar šest zadetkov.

Navijači Borussie si ga že želijo videti v članski ekipi, a po pravilih Bundeslige za prvo moštvo ne bo seml zaigrati še vsaj dve leti. Meja je namreč postavljena pri 16. letih. Moukokoja sicer vseskozi spremljajo ugibanja, če so podatki v njegovem potnem listu glede starosti pravilni.

Youssoufa Moukoko Testiranje Šport Nihče ne verjame, da ima 12 let

Kljub vsemu ima Moukoko že zdaj v rokah pogodbo težko 10 milijonov dolarjev. Te mu seveda kot 14-letniku ni ponudila Borussia, ampak ameriški športni opremljevalec Nike. Pri omenjeni blagovni znamki so očitno ocenili, da bo mladi napadalec v nekaj letih postal velik zvezdnik, s pogodbo pa so si zagotovili, da bo nosil njihovo opremo. 

Youssoufa Moukoko | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.