Šport > Nogomet
419 ogledov

Šok za Bayern, BVB do prve lovorike

Epa
Bayern, ki je v minuli sezoni v Nemčiji osvojil prvenstvo in pokal, je v superpokalu tokrat klonil proti Borussiji iz Dortmunda.

Borussia Dortmund je pred dvema mesecema v ključni tekmi za naslov nemškega prvaka kar z 0:5 klonila proti Bayernu, a začetek sezone je precej obetavnejši za črno-rumene. Na superpokalni tekmi so namreč z 2:0 premagali Bavarce in tako osvojili prvo lovoriko v sezoni.

Nerešljiva uganka za Bayern je bil mladi Anglež Jadon Sancho, ki so ga prvaki poskušali zaustaviti na vse načine, tudi z grobo igro, a ni nič pomagalo. Borussia je sicer povedla v 48. minuti z zadetko Paca Alcacera. Thiago je na sredini igrišča poskušal podati, a mu je žogo odvzel Sancho, obšel trojico nasprotnikov in podal do Španca, ki se je osamljen odločil za strel s 15 metrov in poslal žogo za hrbet Manuela Neuerja.

Bayern je nato pritisnil na vrata Borussie, a je v 69. minuti sledil protinapad, ki ga je dokončal 19-letni Sancho. Bavarci so se kasneje skušali vrniti v igro, a jim ni uspelo.

Za Borussio je superpokalna lovorika prva po letu 2014, nemški prvaki in pokalni zmagovalci iz Münchna pa so tokrat ostali praznih rok. Dortmund je to tekmovanje skupno dobil šestič, Bayern ostaja pri sedmih zmagah, doživel pa je prvi poraz po treh zaporednih zmagah.

Nova sezona nemške bundeslige se bo začela čez dva tedna.

Jadon Sancho | Avtor: Epa Epa
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice