Šport > Nogomet
864 ogledov

Robben na Otok, krepi se tudi Barca, Dortmund s tremi mega okrepitvami

Julian Brandt Reševalni pas/Twitter
Zanimivo je dogajanje na nogometni tržnici, kjer zadnje dni dominira Borussia Dortmund.

Borussia Dortmund se je odločila, da vrne naslov na svoj legendarni Westfalen. Letos so ga dobesedno podarili svojemu velikemu rivalu, Bayern Münchnu, saj so sredi sezone imeli že ogromno prednost na lestvici, nato pa so začeli izgubljati praktično "že osvojene" točke. Sedaj pa imajo pri Borussi v zadnjih letih pregovorno drugega mesta dovolj.

Potem ko so pred dnevi že naznanili svojo prvo okrepitev, nemškega reprezentanta Nica Schulza, so sedaj predstavili še svoji najnovejši okrepitvi - Thorgana Hazarda in Juliana Brandta.

Mlajšega brata Chelseajeve zvezde Edena Hazarda so v klub pripeljali iz Borussie Mönchengladbach za 30 milijonov evrov, kar je izenačenje klubskega rekorda, saj so za isti znesek pripeljali tudi Schulza ter pred leti Andreja Schürrleja.

Thorgan Hazard, ki je bil glavna tarča prestopnega roka, saj ga je trener Lucien Favre treniral že pri Mönchengladbachu in je bil na vrhu spiska želja, je z rumeno-črnimi podpisal petletno pogodbo.

"Navdušeni smo, da se je Thorgan odločil za Dortmund. Prepričani smo, da nam s svojimi izkušnjami iz Bundeslige in belgijske reprezentance lahko pomaga pri ostvaritvi naših ciljev," je Hazardov prihod pokomentiral športni direktor Hans-Joachim Watzke.

Hazard, ki je v minuli sezoni zbral 12 golov in 13 asistenc smatra prestop v Dortmund za korak naprej v karieri: "Borussii se zahvaljujem za prelepih pet let, na Mönchengladbach me vežejo zgolj lepi spomini. Toda čas je za novo stopničko v karieri. Ponosen sem, da bom nosil Dortmundov dres in igral pred neverjetnimi navijači na Westfalenu."

Po Schulzu in Hazardu pa so danes na Westfalenu predstavili tudi Juliana Brandta, ki je s klubom podpisal petletno pogodbo.

Brandt je bil eden izmed najzaslužnejših ter glavnih motorjev pohoda Bayerja iz Leverkusena na četrto mesto v Bundesligi, ki Lekarnarje vodi v Ligo prvakov v prihajajoči sezoni. Dosegel je 10 zadetkov ter kar 17 asistenc.

Borussia je izkoristila luknjo v njegovi pogodbi ter aktivirala odkupno klavzulo, ki znaša zgolj 25 milijonov evrov, kljub temu da je nogometaš realno vreden vsaj dvakrat toliko.

"Želim se dalje razvijati. Imam visoke ambicije s temi dečki, zato sem zelo motiviran in optimističen," je ob podpisu pogodbe izjavil Brandt ter nadaljeval: "Večino časa sem o prestopu govoril z Marcom Reusom, s katerim se dobro razumem na in izven terena. On je eden izmed razlogov, da sem izbral Dortmund."

Borussia Dortmund pa je že pred časom podpisala tudi Paca Alcacerja, katerega je po enoletni posoji odkupila od Barcelone za 21 milijonov evrov, tako da je za letošnje okrepitve zapravila že več ko 100 milijonov evrov, medtem ko je za prodajo Christiana Pulisica v Chelsea zaslužila 64 milijonov evrov.

 

Barcelona pripeljala tretjo letošnjo okrepitev

 

Že pozimi je Barcelona dogovorila dve okrepitvi za novo sezono. Za 75 milijonov evrov je bil iz Ajaxa kupljen Frenkie de Jong, medtem ko so iz Brazilije za 13 milijonov evrov pripeljali levega beka Emersona, ki je zadnjega pol leta igral za Betis.

Ludovit Reis | Avtor: Profimedia Profimedia

Na Camp Nouu pa so razkrili še tretjo letošnjo okrepitev, saj se v prestolnico Katalonije seli mladi nizozemski vezist Ludovit Reis. 18-letni Nizozemec, ki je do sedaj nastopal za Groningen, je z Blaugrano podpisal petletno pogodbo, za njegov prestop je Barcelona morala odšteti nekje med 7 in 8 milijonov evrov.

Reis igra na poziciji centralnega ali ofenzivnega vezista in je za prvo ekipo Groningena kljub svoji mladosti zbral že več kot 50 nastopov. Mladi Nizozemec naj bi pri Barceloni najprej opravil priprave s prvo ekipo, nato pa naj bi se vsaj za nekja časa preselil v drugo Barcelonino ekipo.

 

Robben najverjetneje v Leicester

 

Po poročanjo otoških medijev naj bi legendarni Nizozemec Arjen Robben okrepil Leicester City.

Izjemni krilni nogometaš je sicer v začetku meseca celo namignil, da bi se znal po izteku pogodbe z Bayern Münchnom celo upokojiti, toda angleški mediji so prepričani, da je njegova naslednja destinacija Leicester.

Sport 16.02.10, arjen robben, bayern, foto: epa   (ATTENTION: EMBARGO CONDITIONS | Avtor: epa   (ATTENTION: EMBARGO CONDITIONS! The DFL permits further utilisation of pic epa (ATTENTION: EMBARGO CONDITIONS! The DFL permits further utilisation of pic

"Upokojitev je ena izmed možnosti, toda ne vem, če bo do nje prišlo. To ni lahka odločitev. Če se odločiš igrati, moraš najti mesto, kjer je vse na svojem mestu. Ne zgolj v nogometnem smislu, temveč tudi v družinskem," je za BBC izjavil Robben.

Leicester je tako tudi na stavnicah postal glavni favorit za Robbenov podpis, medtem ko se na drugem mestu nahaja njegov bivši klub PSV. Kam se bo Nizozemec dejansko napotil pa bo več znano v prihajajočih dneh.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice