Pri 19-ih letih potopil Hrvate, zdaj zaključil športno pot

Foto: Žurnal24 Theo Walcott bo SP spremljal iz domačega naslanjača. (Foto: Reuters)
Theo Walcott končal nogometno kariero.
Oglej si celoten članek

Angleški nogometaš Theo Walcott se pri 34 letih poslavlja od nogometa. V 18-letni članski karieri je odigral 560 tekem za Southampton, Arsenal in Everton ter dosegel 129 golov.

V zgodovino se je kot najmlajši angleški reprezentant vpisal leta 2006, ko ga je v izbrano vrsto vpoklical Sven-Goran Eriksson, čeprav nato ni dobil priložnosti za igro na svetovnem prvenstvu v Nemčiji.

Pri 19 letih je nato postal najmlajši nogometaš, ki je za reprezentanco dosegel hat-trick, ko je v kvalifikacijah za SP zabil tri gole Hrvaški. V 47 nastopih za reprezentanco je skupaj dosegel osem golov.

"Prvič sem nogometne čevlje obul pri desetih letih. Takrat se je začelo to zame posebno potovanje. Zelo sem hvaležen za vso podporo, ki sem jo imel pri športu ves čas. V vseh teh letih sem nato igral z neverjetnimi soigralci, s katerimi smo skupaj spisali nepozabne godbe," je ob slovesu dejal nogometaš, ki je večino golov dosegel v dresu Arsenala. Zbral jih je 108.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.