Šport > Nogomet
959 ogledov

Pri 19-ih letih potopil Hrvate, zdaj zaključil športno pot

walcott de gea arsenal manchester united EPA
Theo Walcott končal nogometno kariero.

Angleški nogometaš Theo Walcott se pri 34 letih poslavlja od nogometa. V 18-letni članski karieri je odigral 560 tekem za Southampton, Arsenal in Everton ter dosegel 129 golov.

V zgodovino se je kot najmlajši angleški reprezentant vpisal leta 2006, ko ga je v izbrano vrsto vpoklical Sven-Goran Eriksson, čeprav nato ni dobil priložnosti za igro na svetovnem prvenstvu v Nemčiji.

Pri 19 letih je nato postal najmlajši nogometaš, ki je za reprezentanco dosegel hat-trick, ko je v kvalifikacijah za SP zabil tri gole Hrvaški. V 47 nastopih za reprezentanco je skupaj dosegel osem golov.

"Prvič sem nogometne čevlje obul pri desetih letih. Takrat se je začelo to zame posebno potovanje. Zelo sem hvaležen za vso podporo, ki sem jo imel pri športu ves čas. V vseh teh letih sem nato igral z neverjetnimi soigralci, s katerimi smo skupaj spisali nepozabne godbe," je ob slovesu dejal nogometaš, ki je večino golov dosegel v dresu Arsenala. Zbral jih je 108.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice