Šport > Nogomet
344 ogledov

Poletna zvezdniška saga se bliža koncu

Harry Kane Epa Harry Kane.
Eden težje pričakovanih prestopov je pred vrati.

Nemški nogometni velikan Bayern se je s Tottenhamom dogovoril za prestop zvezdnika Harryja Kana, poročajo mediji. Zdaj je končna odločitev o prestopu na strani 30-letnega Angleža, danes piše Athletic, ki se sklicuje na vire v Nemčiji. 

Londonski klub v sredo sprejel ponudbo Bayerna, vredno več kot 100 milijonov evrov. Kot poroča tudi britanski Sky, bi Kane tako postal najdražji nakup v zgodovini bavarskega kluba.

Kane ima sicer še vedno pogodbo s Tottenhamom do poletja 2024. Spurs, še posebej lastnik kluba Joe Lewis, niso bili pripravljeni izgubiti svojega napadalca kot prostega igralca, zato je Lewis pozval k njegovi takojšnji prodaji, če igralec ne bo želel v Londonu podpisati nove pogodbe.

V minuli sezoni Premier League je angleški reprezentant na 38 prvenstvenih tekmah dosegel 30 golov, od njega je bil boljši le zvezdnik Manchester Cityja Erling Haaland (36 golov).

S skupno 213 goli na večni lestvici najboljših strelcev Premier League pa zaostaja le za Alanom Shearerjem (260).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.