Šport > Nogomet
1186 ogledov

Nekoč rekorder, zdaj za trikrat manjšo vsoto zapustil klub

Harry Maguire Profimedia
Maguire dosegel dogovor z West Hamom.

Angleški nogometni prvoligaš West Ham je z Manchester Unitedom načeloma dosegel dogovor za prestop angleškega branilca Harryja Maguireja, danes poročajo britanski mediji. Kot sta zapisala tudi BBC in Sky Sports, je posel vreden okoli 30 milijonov funtov (34,8 milijona evrov).

Trener Manchester Uniteda Erik ten Hag je prejšnji mesec Maguireju odvzel kapetanski trak, potem ko je 30-letnik večino lanske sezone preživel na klopi ali bil poškodovan in zbral le osem nastopov v premier league.

Angleški reprezentant, ki je doslej za Anglijo zbral 57 nastopov, zdaj potrebuje več minutaže, če želi ostati v načrtih angleškega selektorja Garetha Southgata za evropsko prvenstvo 2024.

Maguire se je Manchester Unitedu pridružil leta 2019 iz Leicester Cityja za več kot 90 milijonov evrov, kar je bila takrat rekordna vsota za branilca, pogodba pa mu poteče leta 2025.

Nova sezona angleškega prvenstva se bo začela v petek, zmagovalec konferenčne lige West Ham bo v soboto gostoval pri Bournemouthu, Manchester United pa bo v ponedeljek pričakal Wolverhampton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.