Pri 24 letih preminil izjemen atlet, nosilec medalje s Svetovnega prvenstva

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dobitnik medalje s Svetovnega prvenstva v atletiki je umrl v prometni nesreči.
Oglej si celoten članek

Iz katarske olimpijske reprezentance so prišle tragične novice, da je v prometni nesreči preminil komaj 24-letni izjemni tekač na 400 metrov, Abdalelah Haroun.

"Danes je preminil katarski sprinter in nosilec bronaste medalje v teku na 400 metrov s Svetovnega prvenstva Abdalelah Haroun," so iz katarske olimpijske reprezentance sporočili tragično novico o svojem velikem favoritu za prihajajoče Olimpijske igre.

Haroun naj bi namreč ravno zacelil poškodbo, ki ga je mučila dalj časa, in je bil pripravljen, da izpolni olimpijsko normo za nastop v Tokiu.

Za Harounom je kljub komaj 24 letim izjemno bogata športna kariera, saj je bil pri vsega 20 letih bronast na Svetovnem prvenstvu v teku na 400 metrov, že pri 18 letih pa je porušil azijski rekord v dvorani.

Haroun je sicer prihajal iz Sudana, a ga je Katar v svojem stilu odkril že kot zelo mladega ter ga zvabil v svoje vrste. V svoji karieri je tudi redno sodeloval v Diamantni ligi in je aktualni azijski prvak v teku na 400 metrov.

Foto: Epa Abdalelah Haroun

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.