Šport
11353 ogledov

Pri 24 letih preminil izjemen atlet, nosilec medalje s Svetovnega prvenstva

Abdalelah Haroun Profimedia
Dobitnik medalje s Svetovnega prvenstva v atletiki je umrl v prometni nesreči.

Iz katarske olimpijske reprezentance so prišle tragične novice, da je v prometni nesreči preminil komaj 24-letni izjemni tekač na 400 metrov, Abdalelah Haroun.

"Danes je preminil katarski sprinter in nosilec bronaste medalje v teku na 400 metrov s Svetovnega prvenstva Abdalelah Haroun," so iz katarske olimpijske reprezentance sporočili tragično novico o svojem velikem favoritu za prihajajoče Olimpijske igre.

Haroun naj bi namreč ravno zacelil poškodbo, ki ga je mučila dalj časa, in je bil pripravljen, da izpolni olimpijsko normo za nastop v Tokiu.

Za Harounom je kljub komaj 24 letim izjemno bogata športna kariera, saj je bil pri vsega 20 letih bronast na Svetovnem prvenstvu v teku na 400 metrov, že pri 18 letih pa je porušil azijski rekord v dvorani.

Haroun je sicer prihajal iz Sudana, a ga je Katar v svojem stilu odkril že kot zelo mladega ter ga zvabil v svoje vrste. V svoji karieri je tudi redno sodeloval v Diamantni ligi in je aktualni azijski prvak v teku na 400 metrov.

Abdalelah Haroun | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.