Šport
362 ogledov

Šok: štirikratni olimpijski prvak brez Tokia

mo farah Epa
Legendarni britanski atlet na OI v Tokiu ne bo branil zlatih odličij iz Ria de Janeira.

Mo Farah na petkovem mitingu v Manchestru ni izpolnil norme za nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. Osemintridesetletni Farah je v teku na 10.000 metrov dosegel čas 27:47 minute in za 20 sekund zaostal za kvalifikacijsko olimpijsko normo.

V Somaliji rojeni Farah je na zadnjih dveh olimpijskih igrah v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016 prevladoval na srednjih atletskih razdaljah. Na obeh olimpijadah je osvojil kar štiri zlata odličja v tekih na 5.000 in 10.000 metrov.

V zadnjih letih se je Farah osredotočil na maratonske preizkušnje in imel številne težave s poškodbami, v Manchestru pa je dokončno pokopal svoje sanje o četrtem nastopu na poletnih olimpijskih igrah.

"Težko je. Imel sem izjemno kariero. Ko se nocoj spominjam za nazaj, je tole kar malce šokantno, vendar resnično ne vem, kaj reči. Srečo imam, da sem osvojil toliko medalj. Sem eden tistih športnikov, ki ne vidijo smisla, če se ne morejo kosati z najboljšimi. Morda je čas, da začnem preživljati več časa z družino," je po velikem razočaranju dejal 38-letnik.

mo farah | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice