Šport
148 ogledov

Sanje slovitega plavalca so splavale po vodi

ryan lochte EPA
Sloviti ameriški plavalec Ryan Lochte ne bo nastopil na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu.

Njegove sanje o petem olimpijskem nastopu so izpuhtele na ameriških kvalifikacijah v Omahi, kjer je na 200 metrov mešano zasedel šele sedmo mesto, je zapisala francoska tiskovna agencija AFP.

Nosilec 12 olimpijskih odličij, od tega šest zlatih ter po tri srebrnega in bronaste leska z olimpijskih iger v Atenah 2004, Pekinga 2008, Londona 2012 in Ria de Janeira 2016, se je nadejal, da bo s 36 leti postal najstarejši ameriški tekmovalec v zgodovini ameriškega plavanja na olimpijskih igrah, a mu na izbirnem tekmovanju v zvezni državi Nebraska ni uspel velik met.

Najprej mu je spodletelo na 200 metrov prosto, nato še na 200 metrov mešano.

ryan lochte | Avtor: EPA EPA

Lochteja, ki je s časom 1:54,00 minute še vedno svetovni rekorder na 200 metrov mešano, je ob robu bazena v Omahi spodbujal tudi njegov dolgoletni in že upokojeni reprezentančni sotekmovalec Michael Phelps, sicer nosilec kar 23 zlatih, treh srebrnih in dveh bronastih kolajn na olimpijskih igrah med letoma 2004 in 2016.

Tolažila sta ga tudi oba najboljša v Omahi, Michael Andrew in Chase Kalisz, ter njegova soproga Kayla in otroka - štiriletni sin Caiden in dveletna hči Liv.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.