Pri 50 letih se je vrnil v ring in zmagal

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški boksar Mark Weinman se je po enaindvajsetih letih vrnil v ring in ob svojem povratku premagal skoraj dvajset let mlajšega nasprotnika. Še več, boksarski veteran je slavil v drugi rundi dvoboja.
Oglej si celoten članek

Mark Weinman, znan tudi pod vzdevkom ''Hebrejsko kladivo'', je pred več kot dvajsetimi leti veljal za obetavnega mladega boksarja. Na območju vzhodne ameriške obale je slavil v enajstih zaporednih dvobojih - od tega jih je kar devet dobil z knockoutom, - po neuspelem prehodu na naslednjo stopnjo tekmovanja in treh zaporednih porazih pa je boksarske rokavice obesil na klin. V njegovem zadnjem dvoboju ga je 20. septembra 1991 premagal Kelvin Prather, nato pa je 29-letni Weinman boksu pomahal v slovo.

V petek pa se je po več kot dvajsetletni odsotnosti ponovno povzpel v ring, kjer je po 39 sekundah druge runde premagal Elvisa Martineza iz Dominikanske republike. S tem je razmerje zmag in porazov izboljšal na 12-3 (10 z knockoutom). Doba med zadnjim in včerajšnjim dvobojem Marka Weinmana velja za najdaljšo prekinitev kariere v zgodovini - skoraj 21 let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.