Šport
34 ogledov

Pri 50 letih se je vrnil v ring in zmagal

boks ring EPA
Ameriški boksar Mark Weinman se je po enaindvajsetih letih vrnil v ring in ob svojem povratku premagal skoraj dvajset let mlajšega nasprotnika. Še več, boksarski veteran je slavil v drugi rundi dvoboja.

Mark Weinman, znan tudi pod vzdevkom ''Hebrejsko kladivo'', je pred več kot dvajsetimi leti veljal za obetavnega mladega boksarja. Na območju vzhodne ameriške obale je slavil v enajstih zaporednih dvobojih - od tega jih je kar devet dobil z knockoutom, - po neuspelem prehodu na naslednjo stopnjo tekmovanja in treh zaporednih porazih pa je boksarske rokavice obesil na klin. V njegovem zadnjem dvoboju ga je 20. septembra 1991 premagal Kelvin Prather, nato pa je 29-letni Weinman boksu pomahal v slovo.

V petek pa se je po več kot dvajsetletni odsotnosti ponovno povzpel v ring, kjer je po 39 sekundah druge runde premagal Elvisa Martineza iz Dominikanske republike. S tem je razmerje zmag in porazov izboljšal na 12-3 (10 z knockoutom). Doba med zadnjim in včerajšnjim dvobojem Marka Weinmana velja za najdaljšo prekinitev kariere v zgodovini - skoraj 21 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.