Pri Barceloni razveselili 102-letno gospo

Foto: CEN Barcelona Ekvador Foto: CEN Barcelona Ekvador Foto: CEN Barcelona Ekvador Foto: CEN Barcelona Ekvador
Pri ekvadorski Barceloni so izpolnili željo navijačici, ki za klub navija že 91 let.
Oglej si celoten članek

Marii Guadalupe se je uresničila želja, ki jo je spremljala dolgo vrsto let. Pri Barceloni so 102-letni navijačici omogočili, da se je udeležila treninga prvega moštva.

V letu 1925, ko je na primer Benito Mussolini razglasil prevzem absolutne oblasti v Italiji, Adolf Hitler napisal knjigo Main kampf in so začeli z izkopom Velike sfinge v Gizi, je gospa Guadalupe prvič stiskala pesti za takrat novoustanovljeni klub. V mestu Guayaquil ga je ustanovil španski priseljenec Eutimio Perez, ki se je v Ekvador priselil iz največjega katalonskega mesta.

Gospa Maria je izvedla začetni udarec na treningu, zvezdniku ekipe Damianu 'Kitu' Diaza pa je namenila prisrčen objem. Barcelona je sicer najuspešnejši ekvadorski klub s 14 naslovi državnega prvaka, nazadnje ga je osvojila leta 2012.

Leta 1990 je klub postal tudi prvi ekvadorski predstavnik, ki je zaigral v finalu pokala Libertadores. Gospo Guadalupe, ki je takrat štela 76 let so razočarali s porazom proti paragvajski Olympii. Barcelona se je v finale južnoameriške lige prvakov prebila še osem let kasneje, kjer je morala priznati premoč brazilskemu klubu Vasco de Gama. Leta 2008 je prvi naslov v Ekvador sicer prinesel LDU Quito, ki je bil boljši od brazilskega Fluminenseja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.