Šport > Nogomet
63 ogledov

Pri Barceloni razveselili 102-letno gospo

Barcelona Ekvador
1/4
CEN
Pri ekvadorski Barceloni so izpolnili željo navijačici, ki za klub navija že 91 let.

Marii Guadalupe se je uresničila želja, ki jo je spremljala dolgo vrsto let. Pri Barceloni so 102-letni navijačici omogočili, da se je udeležila treninga prvega moštva.

V letu 1925, ko je na primer Benito Mussolini razglasil prevzem absolutne oblasti v Italiji, Adolf Hitler napisal knjigo Main kampf in so začeli z izkopom Velike sfinge v Gizi, je gospa Guadalupe prvič stiskala pesti za takrat novoustanovljeni klub. V mestu Guayaquil ga je ustanovil španski priseljenec Eutimio Perez, ki se je v Ekvador priselil iz največjega katalonskega mesta.

Gospa Maria je izvedla začetni udarec na treningu, zvezdniku ekipe Damianu 'Kitu' Diaza pa je namenila prisrčen objem. Barcelona je sicer najuspešnejši ekvadorski klub s 14 naslovi državnega prvaka, nazadnje ga je osvojila leta 2012.

Leta 1990 je klub postal tudi prvi ekvadorski predstavnik, ki je zaigral v finalu pokala Libertadores. Gospo Guadalupe, ki je takrat štela 76 let so razočarali s porazom proti paragvajski Olympii. Barcelona se je v finale južnoameriške lige prvakov prebila še osem let kasneje, kjer je morala priznati premoč brazilskemu klubu Vasco de Gama. Leta 2008 je prvi naslov v Ekvador sicer prinesel LDU Quito, ki je bil boljši od brazilskega Fluminenseja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.