Pri dolivanju goriva se je že zataknilo

Foto: EPA
Foto: EPA
Predlog, da bi v formuli 1 spet uvedli dolivanje goriva med dirkami, ki so ga v vodstvu tekmovanja predstavili pred kratkim, morda ne bo tako uspešen, kot je bilo videti na prvi pogled.
Oglej si celoten članek

Sestanek ekip na prizorišču dirke v Montrealu je razkril, da se v karavani formule 1 ne strinjajo z novostjo, napovedano za leto 2017.

Foto: EPA monisha kaltenborn Vodstvo formule 1 je nedavno predlagalo, da bi natakanje goriva spet uvedli v sezoni 2017. A po sestanku z ekipami, kjer niso prav navdušeni, bodo predlog morda celo umaknili. "Raziskava je pokazala, da bi bile te spremembe drage, posebnega učinka pa ne bi prinesle," je o tem dejal predstavnik Mercedesa.

Dolivanje goriva je bilo v formuli nazadnje dovoljeno v sezoni 2009, v ekipah pa so na sestanku direktorju Fie za tekmovanja Charlieju Whitingu s podatki dokazovali, da zaradi ukinitve dolivanja goriva elitni avtomobilski šport ni nič izgubil.

"Lahko naredimo delovno skupino in preučimo predlog, toda odločitev o tem bo padla drugje," pa je sklepe sestanka ekip pred začetkom dogajanja v Montrealu strnila direktorica Sauberja Monisha Kaltenborn.

Spremembe, ki jih predlaga vodstvo tekmovanja in jih večino nato odobri nesporni vodja formule 1 Bernie Ecclestone, mora sicer pred uradno uvedbo potrditi še ustrezen organ krovne avtomobilistične zveze Fie.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.