Šport > Moto športi
54 ogledov

Pri dolivanju goriva se je že zataknilo

bernie ecclestone EPA
Predlog, da bi v formuli 1 spet uvedli dolivanje goriva med dirkami, ki so ga v vodstvu tekmovanja predstavili pred kratkim, morda ne bo tako uspešen, kot je bilo videti na prvi pogled.

Sestanek ekip na prizorišču dirke v Montrealu je razkril, da se v karavani formule 1 ne strinjajo z novostjo, napovedano za leto 2017.

monisha kaltenborn | Avtor: EPA EPA
Vodstvo formule 1 je nedavno predlagalo, da bi natakanje goriva spet uvedli v sezoni 2017. A po sestanku z ekipami, kjer niso prav navdušeni, bodo predlog morda celo umaknili. "Raziskava je pokazala, da bi bile te spremembe drage, posebnega učinka pa ne bi prinesle," je o tem dejal predstavnik Mercedesa.

Dolivanje goriva je bilo v formuli nazadnje dovoljeno v sezoni 2009, v ekipah pa so na sestanku direktorju Fie za tekmovanja Charlieju Whitingu s podatki dokazovali, da zaradi ukinitve dolivanja goriva elitni avtomobilski šport ni nič izgubil.

"Lahko naredimo delovno skupino in preučimo predlog, toda odločitev o tem bo padla drugje," pa je sklepe sestanka ekip pred začetkom dogajanja v Montrealu strnila direktorica Sauberja Monisha Kaltenborn.

Spremembe, ki jih predlaga vodstvo tekmovanja in jih večino nato odobri nesporni vodja formule 1 Bernie Ecclestone, mora sicer pred uradno uvedbo potrditi še ustrezen organ krovne avtomobilistične zveze Fie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.