Pri Dončiću še eden največjih strokovnjakov na svetu

Foto: Print Screen dončić carlisle
Slovenski košarkar je po krajšem premoru spet zavihal rokave.
Oglej si celoten članek

Luko Dončića so manj kot mesec dni po koncu rednega dela sezone lige NBA v Ljubljani obiskali trener Rick Carlisle, njegov pomočnik Jamahl Mosley in soigralec Dwight Powell.

V Dallasu želijo 20-letnega novinca, glavnega favorita za priznanje Rookie of the Year, kar se da dobro pripraviti na novo sezono ter fantu preprečiti spanje na lovorikah.

Premiki Dogovor vse bližje, zvezdnik pa jasen: "Seveda bi igral ob Dončiću."

Trener Carlisle je nedavno opozoril na nevarnost dolgega premora med sezonama lige NBA, ki v primeru neuvrstitve v končnico traja tudi do šest mesecev.

Dončić je bil pri Real Madridu vajen precej bolj natrpanega urnika, zato so pri Dallasu izdelali poletni načrt in se še prav posebej posvetili delu z mladim zvezdnikom. "Luka ne sme dobiti občutka, da je že na koncu poti. To je velika past, kateri se bo moral izogniti," je poudaril Carlisle.

Lebron James med trenerji

Poleg že omenjene trojice je Dončića v Sloveniji obiskal še en zelo pomemben član teksaškega moštva.

V Ljubljano je namreč pripotoval strokovnjak za kondicijsko pripravo Casey Smith, neuradno znan kot "Lebron James med trenerji". Gre za enega največjih strokovnjakov z njegovega delovnega področja.

Smith je bil glavni fizični trener ameriške košarkarske reprezentance na olimpijskih igrah v Pekingu (2008), svetovnem prvenstvu v Turčiji (2010) in olimpijskih igrah v Londonu (2012). Dallasu se je pridružil leta 2004. Pred tem je bil kondicijski trener in pomočnik glavnega fizičnega trenerja pri Phoenix Suns. V svoji karieri je sodeloval z nekaterimi največjimi zvezdniki lige NBA, kot so Kevin Durant, Damian Lillard in James Harden.

Z Dončićem sta v preteklih dneh opravila intenziven fizičen program, na podlagi katerega bo lahko Smith izdelal poročilo o košarkarjevi fizični pripravljenosti. 

Dončića, ki naj bi se v kratkem vrnil v Teksas, je v slovenski predstolnici obiskalo kar nekaj predstavnikov Dallasa, kar je lep dokaz, kako moštvo ne skopari ne s finančnimi niti s časovnimi investicijami v njegov razvoj.

"Casey je najboljši med najboljšimi. Nikogar ne želim podcenjevati, vendar preprosto obožujem njegov pristop," je povedal pomočnik Jamahl Mosley. Donnie Nelson, predsednik košarkarskih operacij pri Dallasu, je Smitha označil za "božji dar naši ekipi".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.