Pri enem največjih preobratov v zgodovini sodeloval tudi Slovenec

Foto: Profimedia Artem Dzjuba
V evropski ligi je prišlo do enega večjih preobratov v zgodovini evropskih klubskih pokalov.
Oglej si celoten članek

Zenit iz Sankt Peterburga je na prvi tekmi v gosteh klonil z 0:4 proti Dinamu iz Minska ter se pred povratnim dvobojem tako znašel v zelo slabem položaju. A slovenski reprezentančni branilec Miha Mevlja in soigralci so se nekajkrat rešili iz prepada.

Na nori tekmi so namreč Rusi šele sredi drugega polčasa zadeli za 2:0, vendar nato ostali z igralcem manj na zelenici, saj je drugi rumeni karton v 72. minuti prejel strelec prvega domačega zadetka Leandro Paredes. Po Argentinčevem odhodu z zelenice so verjetno le še najbolj optimistični pristaši domačih verjeli v preobrat, a je nato zablestel član ruske izbrane vrste Artem Dzjuba. Ta je v polno meril v 75. in 79. minuti, s tem pa je svoji ekipi priigral podalška.

Nato pa šok. V polno so namreč zadeli Belorusi, gostitelji pa so tako za napredovanje potrebovali še dva zadetka. A kljub igralcu manj so to celo presegli, zabili so štiri gole in zmagali z izidom 8:1.

Od ostalih 'slovenskih' klubov je bil uspešen Leipzig Kevina Kampla, ki je z remijem v gosteh (1:1) izločil romunski klub U Craiova, napredovala pa je tudi ruska Ufa. Bojan Jokić, ki je z zadetkom v prejšnjem kolu izločil Domžale, je ob remiju z 2:2 pri luksemburškem Niedercornu, odigral celotno tekmo, nova okrepitev ruskega kluba Lovro Bizjak pa ni imel pravice nastopa, saj je še pred kratkim nastopal prav za domžalski klub.

V 4. predkolo se je prebila tudi Atalanta Josipa Iličića, ki ga ni bilo v kadru, izpadel pa je Tim Matavž. Njegov Vitesse je še drugič klonil proti Baslu z 0:1. Poslovila se je tudi slovenska kolonija pri poljski Jagielloniji. Roman Bezjak in Nemanja Mitrović sta ob porazu z 1:3 odigrala celotno tekmo na gostovanju pri Genku, Belgijci so slavili že v gosteh z 1:0, Dejan Lazarević pa ni bil v ekipi.

Svojo evropsko pot sta zaključila tudi člana Slovana iz Bratislave Andraž Šporar in Kenan Bajrić. Slovaki, ki so sicer na prvi tekmi zmagali z 2:1, so tokrat z 0:4 izgubili pri Dunajskem Rapidu. Šok je doživel tudi Matjaž Kek na klopi Rijeke. Njegovo moštvo je na prvi tekmi iztržilo remi z 1:1, zdaj pa na domači Rujevici z 0:1 klonilo proti norveškemu Sarpsborgu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.