Šport > Nogomet
4052 ogledov

Pri enem največjih preobratov v zgodovini sodeloval tudi Slovenec

Artem Dzjuba
V evropski ligi je prišlo do enega večjih preobratov v zgodovini evropskih klubskih pokalov.

Zenit iz Sankt Peterburga je na prvi tekmi v gosteh klonil z 0:4 proti Dinamu iz Minska ter se pred povratnim dvobojem tako znašel v zelo slabem položaju. A slovenski reprezentančni branilec Miha Mevlja in soigralci so se nekajkrat rešili iz prepada.

Na nori tekmi so namreč Rusi šele sredi drugega polčasa zadeli za 2:0, vendar nato ostali z igralcem manj na zelenici, saj je drugi rumeni karton v 72. minuti prejel strelec prvega domačega zadetka Leandro Paredes. Po Argentinčevem odhodu z zelenice so verjetno le še najbolj optimistični pristaši domačih verjeli v preobrat, a je nato zablestel član ruske izbrane vrste Artem Dzjuba. Ta je v polno meril v 75. in 79. minuti, s tem pa je svoji ekipi priigral podalška.

Nato pa šok. V polno so namreč zadeli Belorusi, gostitelji pa so tako za napredovanje potrebovali še dva zadetka. A kljub igralcu manj so to celo presegli, zabili so štiri gole in zmagali z izidom 8:1.

Od ostalih 'slovenskih' klubov je bil uspešen Leipzig Kevina Kampla, ki je z remijem v gosteh (1:1) izločil romunski klub U Craiova, napredovala pa je tudi ruska Ufa. Bojan Jokić, ki je z zadetkom v prejšnjem kolu izločil Domžale, je ob remiju z 2:2 pri luksemburškem Niedercornu, odigral celotno tekmo, nova okrepitev ruskega kluba Lovro Bizjak pa ni imel pravice nastopa, saj je še pred kratkim nastopal prav za domžalski klub.

V 4. predkolo se je prebila tudi Atalanta Josipa Iličića, ki ga ni bilo v kadru, izpadel pa je Tim Matavž. Njegov Vitesse je še drugič klonil proti Baslu z 0:1. Poslovila se je tudi slovenska kolonija pri poljski Jagielloniji. Roman Bezjak in Nemanja Mitrović sta ob porazu z 1:3 odigrala celotno tekmo na gostovanju pri Genku, Belgijci so slavili že v gosteh z 1:0, Dejan Lazarević pa ni bil v ekipi.

Svojo evropsko pot sta zaključila tudi člana Slovana iz Bratislave Andraž Šporar in Kenan Bajrić. Slovaki, ki so sicer na prvi tekmi zmagali z 2:1, so tokrat z 0:4 izgubili pri Dunajskem Rapidu. Šok je doživel tudi Matjaž Kek na klopi Rijeke. Njegovo moštvo je na prvi tekmi iztržilo remi z 1:1, zdaj pa na domači Rujevici z 0:1 klonilo proti norveškemu Sarpsborgu.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.