Pri HZS proti odločitvi IIHF

Foto: EPA
Foto: EPA
"Sprememba tekmovalnega sistema IIHF ni v najboljšem interesu športa," pravijo pri Hokejski zvezi Slovenije glede morebitnih udeležencev elitne skupine na SP 2017.
Oglej si celoten članek

Odločitev Mednarodne hokejske zveze (IIHF) o spremembi načina napredovanja in nazadovanja reprezentanc na svetovnih prvenstvih prihodnje leto, ki je bila sprejeta na kongresu IIHF v Dubrovniku, po mnenju vodstva HZS ni v najboljšem interesu športa. Z ostalimi prizadetimi zvezami, po prejemu ustrezne dokumentacije s strani krovne mednarodne organizacije, bo HZS le to preučila ter se skupaj z ostalimi zvezami odločila o nadaljnjih korakih.

Predsednik HZS Matjaž Rakovec je skupaj s predstavniki hokejskih zvez Avstrije in Poljske odločno protestiral zoper predlog, da v primeru, ko bi na prihodnjem SP elitne divizije zadnji dve mesti v Skupini B zasedli Francija in Nemčija, ki sta sogostiteljici svetovnega prvenstva v tej skupini leta 2017, ne bi v nižjo skupino nazadovala nobena izmed njiju. Tako bi v Skupino A Divizije I nazadovala zgolj zadnjeuvrščena reprezentanca v Skupini A elitne divizije, medtem ko bi navzgor, namesto običajnih dveh, napredovala le prvouvrščena ekipa iz Skupine A Divizije I, v kateri bo naslednje leto v Katovicah igrala tudi slovenska reprezentanca.

Vodstvo HZS razume interes sleherne gostiteljice hokejskih prvenstev za promocijo športa na nacionalnem nivoju, vendar pa ocenjuje, da je bilo v omenjenem primeru na voljo dovolj časa za iskanje primernejše rešitve, saj je bila odločitev o francosko-nemškem sogostiteljstvu svetovnega prvenstva hokejske elite v letu 2017 sprejeta že v Stockholmu pred tremi leti. Odločitve, ki so sprejete s preglasovanjem, po mnenju HZS, ne spodbujajo tekmovalnosti in niso v najboljšem interesu športa.

"V kolikor bo navedena odločitev IIHF obveljala, Hokejska zveza Slovenije in Risi razumemo to kot dodatni izziv in motivacijo, da si na svetovnem prvenstvu v Katovicah z uspešno igro zagotovimo vrnitev v Elitno divizijo," sicer pravijo pri slovenski krovni hokejski organizaciji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.