Šport
34 ogledov

Pri HZS proti odločitvi IIHF

Žiga Pance EPA
"Sprememba tekmovalnega sistema IIHF ni v najboljšem interesu športa," pravijo pri Hokejski zvezi Slovenije glede morebitnih udeležencev elitne skupine na SP 2017.

Odločitev Mednarodne hokejske zveze (IIHF) o spremembi načina napredovanja in nazadovanja reprezentanc na svetovnih prvenstvih prihodnje leto, ki je bila sprejeta na kongresu IIHF v Dubrovniku, po mnenju vodstva HZS ni v najboljšem interesu športa. Z ostalimi prizadetimi zvezami, po prejemu ustrezne dokumentacije s strani krovne mednarodne organizacije, bo HZS le to preučila ter se skupaj z ostalimi zvezami odločila o nadaljnjih korakih.

Predsednik HZS Matjaž Rakovec je skupaj s predstavniki hokejskih zvez Avstrije in Poljske odločno protestiral zoper predlog, da v primeru, ko bi na prihodnjem SP elitne divizije zadnji dve mesti v Skupini B zasedli Francija in Nemčija, ki sta sogostiteljici svetovnega prvenstva v tej skupini leta 2017, ne bi v nižjo skupino nazadovala nobena izmed njiju. Tako bi v Skupino A Divizije I nazadovala zgolj zadnjeuvrščena reprezentanca v Skupini A elitne divizije, medtem ko bi navzgor, namesto običajnih dveh, napredovala le prvouvrščena ekipa iz Skupine A Divizije I, v kateri bo naslednje leto v Katovicah igrala tudi slovenska reprezentanca.

Vodstvo HZS razume interes sleherne gostiteljice hokejskih prvenstev za promocijo športa na nacionalnem nivoju, vendar pa ocenjuje, da je bilo v omenjenem primeru na voljo dovolj časa za iskanje primernejše rešitve, saj je bila odločitev o francosko-nemškem sogostiteljstvu svetovnega prvenstva hokejske elite v letu 2017 sprejeta že v Stockholmu pred tremi leti. Odločitve, ki so sprejete s preglasovanjem, po mnenju HZS, ne spodbujajo tekmovalnosti in niso v najboljšem interesu športa.

"V kolikor bo navedena odločitev IIHF obveljala, Hokejska zveza Slovenije in Risi razumemo to kot dodatni izziv in motivacijo, da si na svetovnem prvenstvu v Katovicah z uspešno igro zagotovimo vrnitev v Elitno divizijo," sicer pravijo pri slovenski krovni hokejski organizaciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.