Šport
20 ogledov

HZS želi zgraditi nacionalni hokejski center

HSBC arena v Buffalu EPA
Na novinarski konference je predsednik HZS Matjaž Rakovec predstavil odločitve seji predsedstva, med drugim je predsedstvo potrdilo novega trenerja slovenske reprezentance Nika Zupančiča, do sprememb pa je prišlo tudi v strokovnem štabu.

Hokejska zveza Slovenije (HZS) je že konec maja potrdila izbiro Nika Zupančiča za novega trenerja slovenske hokejske reprezentance, potem ko je po štirih letih to mesto zapustil Matjaž Kopitar. Za pomočnika novega selektorja pa je bil imenovan Ivo Jan. Na novinarski konferenci se je tako predstavil tudi Zupančič.

Nov selektor Zupančič seveda ni skrival ciljev za naslednjo sezono: "Naš cilj je uvrstitev nazaj v elito, tu ni česa skrivati, prvo ali drugo mesto na SP divizije I. Posebnost pa bodo tudi kvalifikacije za olimpijske igre, ki prvič potekajo v poletnem terminu. Ker smo enkrat že okusili olimpijske igre, je seveda jasna želja, da bi to ponovili."

O načrtih HZS je nato spregovoril predsednik hokejske zveze Matjaž Rakovec: "Na zadnji seji predsedstva smo obdelali kar nekaj točk, sklicali tudi skupščino, na kateri moramo obravnavati poslovni načrt in finančna poročila za leto 2014, poleg tega lahko obvestim, da je bilo poslovanje že tretje zaporedno leto pozitivno. Naslednja sezona bo krajša, tudi Avstrijci so izpadli iz elite, tako da se liga Ebel in INL temu prilagajata. Konec poletja pa nas čakajo še kvalifikacije za olimpijske igre."

"Imenovali smo komisijo za izgradnjo in obnovo dvoran, načrt predsedstva je izgradnja hokejskega centra, lokacija je Grosuplje. Naredili bomo vse, da pridemo do gradbenega dovoljenja in sredstev za izgradnjo te dvorane," je še dejal Rakovec

Predsednik Rakovec je tudi predstavil glavne poudarke revidiranega letnega poročila HZS za 2014. Tretje zaporedno leto se lahko na zvezi pohvalijo z dobičkom, tokrat 53.000 evrov, potrdili so univerzalno pogodbo za mlade igralce, s katero želijo zagotoviti minimalne standarde ureditve statusa mladih športnikov, Rakovec pa je napovedal tudi aktivno sodelovanje zveze pri obnovi obstoječih in izgradnji novih dvoran v Sloveniji. V sezoni 2014/15 je HZS klubom namenila 100.000 evrov.

Rakovec je tudi potrdil, da HZS sodeluje pri ustanavljanju Zveze velikih športnih zvez Slovenije. Podrobnosti za za zdaj še ni želel razkriti, prav tako pa ne potrditi namigov, da gre pri tem projektu tudi za tiho nasprotovanje Olimpijskemu komiteju Slovenije. Ta projekt sodelovanja mora sicer še potrditi skupščina HZS, ki bo 30. junija.

Generalni sekretar HZS Dejan Kontrec je ob predstavitvi tekmovalnih načrtov za prihodnjo sezono poudaril, da je želja zveze, da bi imeli v državi dva stabilna profesionalna kluba, druge polprofesionalne pa v enem tekmovanju. Vsaj v naslednji sezoni tega še ne bo mogoče doseči, saj bodo slovenski klubi predvidoma nastopali v Ebel, INL in državnem prvenstvu, slednjemu se bodo morda pridružili še trije hrvaški klubi.

Novosti so tudi v strokovnem svetu, kjer Zupančič ni več član, nov član pa je Tomaž Vnuk. Na HZS so za svetovalce strokovnega sveta imenovali Eda Terglava, Murajco Pajiča in nekdanjega selektorja Kopitarja. Gorazd Drinovec bo kot predsednik strokovnega sveta tudi nadzornik in mentor vsem trenerjem posameznih selekcij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.