Šport
7 ogledov

Kopitar ni več selektor

Matjaž Kopitar EPA
Slovenija je po zadnji tekmi na SP elitne skupine v Ostravi ostala brez selektorja.

Matjaž Kopitar, ki je slovensko reprezentanco vodil zadnjih pet let, je po zmagi risov nad Dansko z 1:0 odstopil s selektorskega položaja in poudaril, da ni možnosti, da bi si premislil.

Kopitar je na tem SP s slovensko ekipo izpadel iz elitne skupine, potem ko je na sedmih tekmah Slovenija doživela šest porazov. Pred dobrim letom dni je izbrano vrsto popeljal do njenega največjega uspeha - četrtfinala na olimpijskih igrah v Sočiju.

"Za prihodnost ne vem, kje je, za sebe pa vem in samo enkrat vam bom povedal. Jaz sem to zgodbo zaključil, povem samo enkrat, ne bo nobenih izjav. Moja zgodba s to reprezentanco je končana. Žal je v Sloveniji toliko negativcev, in če lahko živijo s tem, naj živijo. Jaz bom težko živel brez teh fantov, ker so dobri. Zaslužijo boljšo podporo, kot jo imajo," je po zmagi proti Danski slovenskim novinarjem na SP v Ostravi pojasnil zdaj že nekdanji selektor.

"Veliko je bilo lepega, nekaj pa tudi žalostnega. Pa tudi tukaj se hitro preštejejo ljudje, ki zlivajo gnoj in negativno vplivajo na vse skupaj," je še dejal Kopitar. Z novico o odstopu je že pred tem seznanil tudi igralce. O svoji hokejski prihodnosti še ni želel govoriti.

Odločitev o slovesu je sprejel med prvenstvom, ni pa bila hipna. "Hotel sem končati že lani po Koreji, ki je bila zame velik uspeh. Tam sem videl, da je upanje, da igro nadgradimo. Tukaj je nismo nadgradili. Upal sem, da bi vsaj ostali v skupini. Žal nam ni uspelo in zdaj grem."

“V HZS obžalujemo današnji odstop selektorja Matjaža Kopitarja, ki je s slovensko hokejsko reprezentanco dosegel izjemne rezultate na zadnjih olimpijskih igrah. Verjamemo v naše fante in vemo, da zmorejo veliko, Matjaž Kopitar je dokazal ravno to. Osebno obžalujem, da ne bomo skupaj z Matjažem uresničevali načrt, ki smo si ga zadali v tem olimpijskem ciklusu. Matjažu se zahvaljujemo za ves trud in prispevek k razvoju slovenskega hokeja in upamo, da bo še naprej deloval v slovenskem hokeju,” pa je odstop dosedanjega selektorja komentiral predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec.

Komentarjev 2
  • smučar 08:32 12.maj 2015.

    čeprav je škoda ker je Kopitar odstopil je bilo to pričakovano pa razlog tudi - zdaj naj vsemogočni Rakovec prevzame še to funkcijo ker vse zna in zmore - potem ko je uničil klubski hokej in mednarodne povezava naj zdaj ...prikaži več uniči še reprezentanco

  • patrijarh 07:04 12.maj 2015.

    Baje bo novi selektor Matej Grošelj.