Pri komaj 55 letih preminil nekdanji NBA as

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Pri 55 letih je preminil nekdanji košarkar in košarkarski trener Felton Spencer.
Oglej si celoten članek

ZDA je pretresla tragedija, potem ko je v 56. letu starosti preminil Felton Spencer, nekdanji košarkar številnih NBA klubov, ki je v najmočnejši košarkarski ligi na svetu preživel kar 12 sezon. Vzrok smrti zaenkrat še ni razkrit.

213 centimetrov visoki Spencer je sicer veljal za pravo legendo kolidža Louisville, njegovi odlični nastopi v ameriški kolidž ligi NCAA pa so bili razlog, da je bil na naboru leta 1990 izbran celo kot šesti s strani Minnesote Timberwolves.

V svoji prvi sezoni je bil nato izbran v drugo najboljšo peterko novincev, a v naslednjih dveh sezonah ni dočakal prave priložnosti, saj je moral pobirati drobtinice ob najnovejši okrepitvi Minnesote Lucu Longleyu. Po treh sezonah na severu ZDA so ga Timberwolves poslali k Utah Jazz v zameno za Mika Browna.

Foto: Profimedia Felton Spencer V Salt Lake Cityju se je odlično znašel v peterki ob Karlu Malonu in Johnu Stocktonu ter prikazal svoje najboljše predstave, preden je bil zaradi poškodbe ahilove tetive skorajda celotno leto odsoten s košarkarskih igrišč. Po vrnitvi so se njegove številke nekoliko zmanjšale, a je ob več kot 50-odstotni učinkovisti pri metu iz igre še vedno veljal za izjemno zanesljivega igralca.

Po odhodu Shaquilla O'Neala k Los Angeles Lakers so poleti 1996 Orlando Magic v zameno za Spencerja v Utah poslali Brooksa Thompsona, Kennyja Gattisona ter celo izbor v prvem krogu nabora, a je za klub iz Floride odigral vsega eno tekmo, preden so ga v menjavi, v kateri so dobili Ronyja Seikalyja, poslali h Golden State Warriors.

Pri bojevnikih se je v prvi sezoni odrezal zelo dobro, a je po prihodu Ericka Dampierja in Adonala Foyla v drugi sezoni padel šele na pozicijo tretjega centra v ekipi. Vseeno je v ekipi iz Kalifornije preživel tri sezone, preden je svoje zadnje tri sezone nastopal za San Antonio Spurs in New York Knicks. Poleti 2002 je končal svojo športno kariero.

V svoji karieri je nastopil na 676 NBA tekmah, od tega jih je kar 438 začel v prvi postavi. V zadnjih letih mu je ob skromni minutaži povprečje zelo padlo, tako da je kariero zaključil s povprečjem 5,2 točk in 5,4 skokov na tekmo.

Leta 2011 se je podal v trenerske vode. Kot pomočnik glavnega trenerja je najprej deloval na univerzi Spalding ter kasneje univerzi Bellarmine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.