Pri L'Equipe 'razkrili' podrobnosti Messijeve pogodbe, PSG vse zanikal

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Francoski športni medij o podrobnostih pogodbe argentinskega velezvezdnika.
Oglej si celoten članek

Lionel Messi se je v prestopnem letu iz Barcelone preselil k PSG, pri L'Equipe pa so zapisali, da bo v naslednjih treh letih Argentinec zaslužil 110 milijonov evrov neto plače. S prvo sezono bo na njegov račun 'sedlo' 30 milijonov, v naslednjih dveh, če jih bo oddelal v celoti, pa še po 10 milijonov več.

Številke so ogromne za navadne smrtnike, a precej manjše od tega, kar je Messi zaslužil pri katalonskem velikanu. Z zadnjo štiriletno pogodbo, ki se mu je iztekla poleti, je po poročanju Mundo Deportiva argentinski zvezdnik zaslužil 555.237.619 evrov, kar znese 138 milijonov na leto. Pri Mundo Deportivu so omenjene številke objavili v članku z naslovom 'Faraonska pogodba, ki je uničila Barcelono'. Messi se je odzval z odvetnki in napovedal tožbo proti novinarjem ter tudi nekdanjemu predsedniku Barce Josepu Bartomeu in njegovim sodelavcem.

Zdajšnji zaslužek Messija pri pariškem klubu je zelo podoben Neymarjevemu, ki je pred kratkim zvestobo podaljšal do leta 2025. V znesek 110 milijonov sicer niso všteti bonusi za ekipne in posamezne uspehe.

Pri PSG so se ostro odzvali na članek pri L'Equipe. "Messi ima dvoletno in ne triletno pogodbo. Vse skupaj je daleč od resnce in to je nedopustno. To je pomanjkanje spoštovanje do kluba in mislim, da morajo to vsi vedeti. V pogodbah so reči, ki so zaupne narave, informacije, ki so bile objavljene, pa so lažne," je dejal športni direktor kluba Leonardo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.