Šport > Nogomet
796 ogledov

Pri L'Equipe 'razkrili' podrobnosti Messijeve pogodbe, PSG vse zanikal

lionel messi Profimedia
Francoski športni medij o podrobnostih pogodbe argentinskega velezvezdnika.

Lionel Messi se je v prestopnem letu iz Barcelone preselil k PSG, pri L'Equipe pa so zapisali, da bo v naslednjih treh letih Argentinec zaslužil 110 milijonov evrov neto plače. S prvo sezono bo na njegov račun 'sedlo' 30 milijonov, v naslednjih dveh, če jih bo oddelal v celoti, pa še po 10 milijonov več.

Številke so ogromne za navadne smrtnike, a precej manjše od tega, kar je Messi zaslužil pri katalonskem velikanu. Z zadnjo štiriletno pogodbo, ki se mu je iztekla poleti, je po poročanju Mundo Deportiva argentinski zvezdnik zaslužil 555.237.619 evrov, kar znese 138 milijonov na leto. Pri Mundo Deportivu so omenjene številke objavili v članku z naslovom 'Faraonska pogodba, ki je uničila Barcelono'. Messi se je odzval z odvetnki in napovedal tožbo proti novinarjem ter tudi nekdanjemu predsedniku Barce Josepu Bartomeu in njegovim sodelavcem.

Zdajšnji zaslužek Messija pri pariškem klubu je zelo podoben Neymarjevemu, ki je pred kratkim zvestobo podaljšal do leta 2025. V znesek 110 milijonov sicer niso všteti bonusi za ekipne in posamezne uspehe.

Pri PSG so se ostro odzvali na članek pri L'Equipe. "Messi ima dvoletno in ne triletno pogodbo. Vse skupaj je daleč od resnce in to je nedopustno. To je pomanjkanje spoštovanje do kluba in mislim, da morajo to vsi vedeti. V pogodbah so reči, ki so zaupne narave, informacije, ki so bile objavljene, pa so lažne," je dejal športni direktor kluba Leonardo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice