Bottas izdal zaupanje Mercedesa, Hamilton nad kolega

Foto: Epa
Foto: Epa
Branilec naslova Lewis Hamilton je utrpel velik udarec v dvoboju z Maxom Verstappnom.
Oglej si celoten članek

Max Verstappen (Red Bull) je prepričljivo dobil dirko za VN Mehike in s tem prednost pred najbližjim zasledovalcem Lewisom Hamiltonom (Mercedes) povečal na 19 točk.

F1 Zmešnjava po startu, Hamiltonu zmanjkuje časa

Dirko sta iz prve startne vrste začela dirkača Mercedesa, a sta morala že v prvem ovinku oba priznati premoč Verstappnu. Hamilton je startal na umazanem delu steze in se je pred vstopom v prvi ovinek osredotočil na zapiranje notranje linije, ni pa računal, da se bo Verstappen mimo Valtterija Bottasa odpeljal po zunanji strani.

Foto: Epa bottas hamilton Po mnenju sedemkratnega svetovnega prvaka Bottas ni naredil dovolj, da bi zaščitil svoj položaj in s tem šampionske ambicije srebrne garaže. "Začetek dirke sem si predstavljal drugače, saj sem upal, da bo Valtteri bolje startal, jaz pa bom lahko izkoristil zavetrje. Po startu sem bil tik ob njem, kar je bilo dobro, nato pa sem branil notranji del steze. Poskušal sem se ubraniti Red Bulla, ki sem ga videl v vzvratnem ogledalu. Enako sem pričakoval od Valtterija, vendar je Maxu pustil prosto pot. Max se je zelo dobro odrezal pri zaviranju. Ker sem bil na umazanem delu steze, nisem imel nobenih možnosti," je povedal Hamilton, ki je dirko končal na drugem mestu.

Bottasa, ki ga bo po koncu sezone zamenjal George Russell, je po dirki okrcal tudi šef srebrnega moštva Toto Wolff. "To se ne bi smelo zgoditi. Izgledalo je, kot da smo Verstappnu razprli morje za nemoteno prehitevanje po zunanji strani," je dejal Wolff.

Foto: Epa

Finčevo dirko je s kontaktom v prvem ovinku uničil Daniel Ricciardo (McLaren). "Izguba točk pri Valtteriju je, milo rečeno, nadležna. Kar zadeva Lewisa, smo omejili škodo, z vidika konstruktorjev pa je bilo Valtterijevo vrtenje v prvem ovinku zelo boleče," je priznal šef srebrnih.

V seštevku konstruktorjev ima Mercedes štiri dirke pred koncem samo točko prednosti pred Red Bullom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.