Pri Olimpiji in Domžalah verjamejo v uspeh

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenska kluba si bosta poskušala priigrati napredovanje v tretji krog kvalifikacij za evropsko ligo.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Domžal in Olimpije bodo danes odigrali povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Obe moštvi sta pred tednom dni remizirali z 2:2, Domžale doma proti Malmöju, Olimpija v gosteh proti Malatyasporju. Oba slovenska predstavnika verjameta v napredovanje.

Domžalčani bodo tekmo začeli ob 19. uri na stadionu Malmö New Stadium, ki sprejme 22.000 gledalcev. Na domačem igrišču pred tednom dni so dvakrat povedli, Skandinavcem pa je dvakrat uspelo hitro izenačiti.

"Pričakujemo zelo težko tekmo, saj bo Malmö na nas zelo dobro pripravljen. Igra na domačem prizorišču, pred svojimi številnimi navijači, kar mu bo zagotovo prineslo še nekaj dodatne energije. Mislim, da bo to dobro delo tudi nam, saj nam bo takšno pravo evropsko vzdušje služilo kot dodatna motivacija. Skozi celotno srečanje bomo morali biti zbrani in potrpežljivi, ponujene priložnosti pa bo tokrat treba boljše izkoristiti. V napredovanje verjamemo, zato dvoboj že nestrpno pričakujemo," je za klubsko spletno stran povedal napadalec Domžal Shamar Nicholson.

Evropska liga Domžalčani dvakrat vodili proti favoritom

Uro kasneje bodo na stadion v Stožicah stopili igralci Olimpije. Ti so pred tednom dni v Turčiji remizirali z 2:2 in imajo z dvema goloma v gosteh še boljše izhodišče kot Domžalčani.

"Malatyaspor ima zvezdniško zasedbo in izredno individualno kakovost. Naredili bomo vse, da tekmece presenetimo, čeprav so nasprotniki favoriti. Na prvi tekmi so nas malo podcenjevali. Zdaj nas bodo jemali bolj resno. Bojim se njihove individualne kakovosti, v vsakem trenutku te lahko kaznujejo. Taktično nam ne morejo ničesar skriti in mi ničesar njim. Poskušali bomo napadati, je pa res, da bomo igrali proti ekipi z dobro plačanimi igralci, ki sodijo na višjo raven. A mi se jih ne bojimo, vemo, da znamo igrati, in naredili bomo vse za napredovanje," je pred povratnim obračunom s Turki razmišljal ener Olimpije Safet Hadžić.

Foto: Profimedia Safet Hadžić

Domžale bodo v primeru uspeha v 2. krogu igrale z boljšim iz obračuna med nizozemskim Utrechtom in Zrinjskim iz Bosne in Hercegovine, Olimpija pa z boljšim iz dvoboja med ekipama Connah's Quay Nomads iz Walesa in beograjskim Partizanom.

Evropska liga Olimpija z dobrim izidom iz Turčije

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.