Pri Olimpiji sami plačali za teste, da bi lahko trenirali

Foto: Profimedia Timi Max Elšnik
Tudi tokrat ni šlo brez pozitivnega testa.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija, ki je v karanteni od prejšnjega ponedeljka, je v torek na lastne stroške opravil novo preventivno testiranje na covid-19. Vse to z željo, da se na zelenice vrne še pred začetkom nove prvoligaške sezone. Na testiranju je bila pozitivna ena oseba, so sporočili iz kluba.

"Rezultati so pokazali, da je izmed vseh testiranih pozitivna zgolj ena oseba. Igralec je ob prihodu v Slovenijo opravil test, ki je bil negativen. Nato je z ekipo preživel zgolj en dan, sledila pa je karantena, ki je bila razpisana za vse igralce in strokovni štab," so v sporočilu za javnost pojasnili pri Olimpiji.

"To je pretirano" Stopili skupaj: Maribor in Olimpija tokrat združila moči

Zdaj znova apelirajo na odgovorne institucije, da spet preučijo možnost treniranja. "Zaradi samoizolacije vseh deležnikov ter ponovnega testiranja, ki je za veliko večino že drugič pokazalo negativen rezultat, menimo, da bi lahko pričeli s treningi, morda vsaj individualnimi ali treningi v manjših skupinah," poudarjajo pri zeleno-belih.

Foto: Profimedia Nk Olimpija

Olimpija bi tako lahko nadaljevala priprave na novo sezono in tudi na prvi evropski kvalifikacijski dvoboj. Ta zmaje čaka naslednji teden, ko v Ljubljano prihaja islandski Vikingur Reykjavik.

Bodo pa Ljubljančani prvo tekmo Prve lige Telekom Slovenije igrali v nedeljo, 30. avgusta, ko jih bo v 2. krogu gostil Koper. Tekma 1. kroga med Olimpijo in Gorico je namreč prestavljena. Liga se bo sicer začela to soboto.

Upor v Kidričevem Aluminij ne bo igral: "NZS in Maribor nas nočeta uslišati!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.