Pri PSG pod drobnogledom zaradi rasizma

Foto: Epa neymar mbappe
Notranja preiskava v bogatem klubu.
Oglej si celoten članek

Francosko tožilstvo je začelo s preiskavo domnevne etnične diskriminacije pri nogometnem velikanu Paris Saint-Germainu, je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil sodni vir v Parizu. Pred 11 dnevi je novičarska stran Mediapart razkrila, da so skavti francoskih prvakov iskali nove igralce na podlagi barve kože.

Ogledniki so tako talente ocenjevali na rasističen način, na podlagi barve kože in izvora igralcev. PSG je razkritje Mediaparta priznal, vodstvo kluba pa za to naj ne bi vedelo, navaja AFP.

Francoski zakon sicer prepoveduje zbiranje osebnih podatkov, povezanih z raso in etničnimi koreninami, zato se je pariški velikan po razkritju tudi znašel sredi številnih obtožb. PSG je priznal, da so njihovi skavti res uporabljali omenjene podatke, a za to naj ne bi vedelo najvišje vodstvo kluba. PSG je prejšnji teden sporočil, da je začel notranjo preiskavo.

PSG, ki ga vodijo bogati poslovneži iz Katarja, je že nekaj časa tudi pod drobnogledom Uefe zaradi domnevnih kršitev finančnega fair playja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.