Šport > Nogomet
208 ogledov

Pri PSG pod drobnogledom zaradi rasizma

neymar mbappe Epa
Notranja preiskava v bogatem klubu.

Francosko tožilstvo je začelo s preiskavo domnevne etnične diskriminacije pri nogometnem velikanu Paris Saint-Germainu, je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil sodni vir v Parizu. Pred 11 dnevi je novičarska stran Mediapart razkrila, da so skavti francoskih prvakov iskali nove igralce na podlagi barve kože.

Ogledniki so tako talente ocenjevali na rasističen način, na podlagi barve kože in izvora igralcev. PSG je razkritje Mediaparta priznal, vodstvo kluba pa za to naj ne bi vedelo, navaja AFP.

Francoski zakon sicer prepoveduje zbiranje osebnih podatkov, povezanih z raso in etničnimi koreninami, zato se je pariški velikan po razkritju tudi znašel sredi številnih obtožb. PSG je priznal, da so njihovi skavti res uporabljali omenjene podatke, a za to naj ne bi vedelo najvišje vodstvo kluba. PSG je prejšnji teden sporočil, da je začel notranjo preiskavo.

PSG, ki ga vodijo bogati poslovneži iz Katarja, je že nekaj časa tudi pod drobnogledom Uefe zaradi domnevnih kršitev finančnega fair playja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice