Šport > Nogomet
2584 ogledov

Toliko zasluži Neymar, če ploska navijačem

neymar Epa
Najdražji nogometaš vseh časov ima v svoji pogodbi predvidene zanimive, predvsem pa donosne finančne bonuse.

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar se je leta 2017 preselil iz Barcelone v Pariz za rekordnih 222 milijonov evrov.

Francoski nogometni velikan Paris Saint-Germain, ki je v lasti premožne katarske družbe Oryx Qatar Sports Investments, svojemu paradnemu konju izplačuje letno plačo v višini 37 milijonov evrov oziroma več kot tri milijone evrov na mesec.

Toda to še zdaleč ni vse.

Neymarjeva petletna pogodba s francoskim prvakom namreč predvideva najrazličnejše bonuse, če nogometaš zadosti kriterijem etičnega vedenja ali doseže odmeven rezultat v glasovanju za Ballon d'Or. 

Dokumentarec francoske nacionalne televizije France 2 je razkril, da majo številni zvezdniki PSG-ja v pogodbah t.i. "vedenjske bonuse". Zaželeno je, da igralci pred in po tekmah pozdravljajo navijače, za kar Neymarju mesečno izplačajo kar 375.000 evrov. Njegov soigralec Thiago Silva za enako početje prejme "skromnih" 33 tisočakov.

batler Football Leaks Šport Zahteve 18-letnika ob podpisu pogodbe: batler, šofer ...

Neymarju prav tako pripada bonus v višini 2,5 milijona evrov, če javno ne kritizira trenerjevih odločitev. Če v glasovanju za zlato žogo osvoji eno od prvih treh mest, pa prejme še dodatna dva milijona.

Iz tabora francoskega prvaka so sicer že pojasnili, da pravila etičnega vedenja ne obsegajo zgolj aplavza in obvezne komunikacije z zvestimi podporniki, temveč tudi točnost, spoštljiv odnos do uradnikov ter novinarjev in izogibanje športnim stavam.

neymar Zgodovinsko Šport PSG postavil evropski klubski rekord

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.