Šport > Nogomet
3370 ogledov

Zahteve 18-letnika ob podpisu pogodbe: batler, šofer ...

Kylian Mbappe Epa
Pri Football Leaks so objavili še nekaj zanimivosti.

Pri Football Leaks skrbijo za odkritja v povezavi z nogometom, na dan pa je zdaj prišlo tudi nekaj zahtev, ki jih je imel ob prestopu iz Monaca v PSG tedaj 18-letni francoski zvezdnik. Kylian Mbappe je uradno postal sicer član Parižanov šele letos, saj se je bogati klub lani izognil prekoračitvi finančnega fair playja s tem, da si je od kluba iz kneževine 'sposodil' napadalca, v tem letu pa moral poravnati 180 milijonov za posojo in nakup. S tem je Francoz postal drugi najdražji nogometaš na svetu, pred njim se nahaja le njegov soigralec Neymar (222 milijionov).

A pri prestopu je bilo veliko igric in zahtev. Za Mbappéja se je potegoval tudi madridski Real, ki je Monacu ponujal enako vsoto. Mladi francoski reprezentant si je želel ostati v domovini, a je njegov tabor skrbelo upoštevanje finančnega fair playja. PSG je moral predložiti bančne garancije in potrdila monetarnega fonda, da ne bo kaznovan s strani Fife. V pogodbi je tudi klavzula o odškodnini, če bo klub vržen iz lige prvakov.

Pri  Mbappéjevih so zahtevali še, da bi Kylian postal najbolje plačani nogometaš PSG, če bo osvojil zlato žogo, a je bila ta zahteva zavrnjena, saj so se v klubu bali ujeziti Neymarja.

Kylian Mbappe Svetovni prvak Šport V dobrodelne namene podaril skoraj pol milijona

Sledile so še osebne zahteve. Ena izmed njih je 50 ur uporabe zasebnega reaktivnega letala na leto, kar pa je klub zavrnil. Je pa PSG popustil v drugi zahtevi. Na mesec Mbappéju plačuje 30 tisoč evrov, da mladi nogometaš izplača tri svoje zaposlene: batlerja, voznika in osebnega stražarja.

Igralčev oče Wilfrid Mbappé je izrecno zahteval, da je prisoten na treningih in tako lahko spremlja napredek svojega sina, dobil je tudi dovoljenje za individualne treninge s sinom.

Tudi ta prestop ni minil brez vseprisotnega portugalskega zastopnika Jorgeja Mendesa. Ta je v svoj kovček pobasal 7,25 milijonov. Zakaj je prišlo do tega, ne vedo niti pri Football Leaks, ugibajo pa, da zaradi tega, ker je mlademu Francozu dvigoval ceno v licitiranju z ostalimi klubi. S tem je Monaco prejel višjo odškodnino.

Komentarjev 6
 • Avatar stoychi
  stoychi 20:52 07.november 2018.

  strici iz juga pravijo; "sprijaznite se s Srbovenijo i slovenštino:"

 • despina 18:23 07.november 2018.

  Google translate ali avtorju članka dela slovenščina ogromne težave?

 • mizimazi 18:18 07.november 2018.

  Avtor Ig. K. Mizda ti paterna....igralcev OTAC???? Pa ker cefur si ti?