Pri točkah znova Kline in Čater

Foto: Profimedia Kjetil Jansrud
Prvi superveleslalom sezone se je končal z norveškim slavjem.
Oglej si celoten članek

Aktualni olimpijski prvak in svetovni podprvak Kjetil Jansrud je zmagovalec uvodnega superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v kanadskem Lake Louisu. Norvežan je vpisal svojo še tretjo zmago na tem prizorišču, 20. karierno. Od peterice Slovencev sta točke, tako kot na smuku, osvojila Boštjan Kline z 19. in Martin Čater s 23. mestom.

Dvaintridesetletni Jansrud je na najboljši možni način začel obrambo malega kristalnega globusa, ki ga je osvojil v seštevku discipline v minuli sezoni. Drugo in tretje mesto je pripadlo avstrijskima tekmovalcema. Max Franz je za Jansrudom, ki je zmagovito vožnjo opravil s startno številko 7, zaostal 28 stotink sekunde, na drugo mesto se je pognal s številko 17. Franz je na tretje mesto potisnil rojaka Hannesa Reichelta, od katerega je bil Jansrud hitrejši za 32 stotink sekunde. S četrtim in petim mestom sta kolektivni norveški uspeh dopolnila Aleksander Aamodt Kilde in Aksel Lund Svindal, ki je bil tretji na sobotnem smuku. Šesto, sedmo in osmo mesto je pripadlo italijanskemu trojčku Christof Innerhofer, Dominik Paris, Peter Fill.

Zmagovalec sobotnega smuka Švicar Beat Feuz tokrat ni posegel po najvišjih mestih, preizkušnjo je končal na 12. mestu. Avstrijec Matthias Mayer, ki je bil na smuku drugi, je na superveleslalomu odstopil. Enako usodo je doživel tudi Američan Ted Ligety. Kanadski as Erik Guay tako na smuku kot superveleslalomu ni nastopil, čeprav je bil na startni listi. Guay je po edinem treningu smuka, tega so opravili v petek, tožil za bolečinami v hrbtu.

Smuk Feuz pokoril konkurenco, Slovenca z identičnim časom

Slovenci tako kot na smuku niso krojili razpleta tekme in so jim pripadle drobtinice. Kline, ki je imel zelo dobro startno številko šest, tekmovalca s številkama pet in sedem sta osvojila stopničke, je na progi znova delal preveč napak, zaostanek 1,75 sekunde je zadoščal zgolj za mesto v prvi dvajseterici. Za malenkost počasnejši je Martin Čater (+2,11), ki je startal s številko 22, za končno 23. mesto. Oba tekmovalca sta si na smuku razdelila 25. mesto. Klemen Kosi (+2,96; 38.) in Tilen Debelak (+3,55; 46.) sta bila prepočasna za trideseterico.

Karavana ostaja v Severni Ameriki. Ob koncu prihodnjega tedna bo na ameriški strani meje med Kanado in ZDA v Beaver Creeku trojni spored s petkovim superveleslalom, sobotnim smukom in nedeljskim veleslalomom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.