Šport > Zimski športi
340 ogledov

Feuz pokoril konkurenco, Slovenca z identičnim časom

Boštjan Kline smuk Lake Louise
Kanadski Lake Louise je gostil prvo tekmo v hitrih disciplinah za alpske smučarje v letošnji sezoni.

Aktualni svetovni smukaški prvak Švicar Beat Feuz je zmagovalec uvodnega smuka za svetovni pokal alpskih smučarjev v Lake Louisu. Drugo mesto je pripadlo Avstrijcu Matthiasu Mayerju (+0,09), tretje mesto pa norveškemu veteranu Akslu Lund Svindalu (+0,52). Za slovenske točke sta poskrbela Boštjan Kline in Martin Čater, ki sta si razdelila 25. mesto.

Tridesetletni Švicar je osmo zmago v svetovnem pokalu, peto smukaško, preostale tri so superveleslalomske, vpisal s startno številko 7, s katero je postavil najhitrejši čas 1:43,76 minute. Sedemindvajsetletni Mayer, zmagovalec olimpijskega smuka v Sočiju, je prvič na smukih v Lake Louisu stopil na zmagovalni oder. Na superveleslalomih na tem prizorišču je bil sicer trikrat drugi. Zelo dobro se je sezona začela tudi za 34-letnega Svindala, ki je bil odsoten skoraj eno leto zaradi poškodbe kolena. Svindal je v Lake Louisu osvojil kar osem zmag, šest superveleslalomskih in dve smukaški. Na smukih pa je še četrtič na tem prizorišču stopil na oder za zmagovalce.

Viktoria Rebensburg Killington Veleslalom Šport Nemka utišala Američane, Drevova med deseterico

Od slovenske peterice na startu smuka sta točke osvojila smukača, od katerih se je tudi največ pričakovalo. Klinetu, ki je februarja na smuku v Kvitfjellu osvojil svojo prvo zmago, je pripadla čast, da je s številko 1 odprl smukaško sezono. Vožnja Mariborčana ni bila najbolj prepričljiva, zaostanek 2,07 sekunde pa je na koncu zadoščal za 25 mesto. Identični zaostanek je vpisal tudi Celjan Čater, ki se je na progo pognal s startno številko 32 in se je poravnal z reprezentančnim kolegom za delitev 25. mesta.

S številko 34 je šel na progo Klemen Kosi, a njegov zaostanek 2,72 sekunde ni zadoščal za točke (45.). Priložnost sta dobila tudi Miha Hrobat (+3,37) in Tilen Debelak (+4,19), ki sta pristala na 60. in 65. mestu.

V Lake Louisu bo v nedeljo še superveleslalom s štirimi Slovenci na startu: Klinetom, Kosije, Čatrom in Debelakom.

Prvi smuk sezone je potekal pod vtisom hude nesreče, ko se je med pripravami v Nakiski smrtno ponesrečil francoski tekmovalec David Poisson. Kljub izgubi prijatelja so se francoski smukači odločili, da bodo nastopili. Za najboljši francoski dosežek je poskrbel Adrien Theaux s sedmim mestom. Theaux je bil sicer najhitrejši v petek na edinem uradnem treningu, potem ko so prva dva odpovedali zaradi pretoplega vremena.

Po dveh tekmah, moški veleslalom v Söldnu je odpadel zaradi vremena, imata po 100 točk na vrhu Feuz kot zmagovalec smuka in Nemec Felix Neureuther kot zmagovalec slaloma v Leviju.

Smuk (Lake Louise), izidi:

1. Beat Feuz (Švi) 1:43,76
2. Matthias Mayer (Avt) +0,09
3. Aksel Lund Svindal (Nor) +0,32
4. Peter Fill (Ita) +0,52
5. Kjetil Jansrud (Nor) +0,63
6. Aleksander Aamodt Kilde (Nor) +0,82
7. Adrien Theaux (Fra) +0,85
8. Mauro Caviezel (Švi) +1,17
9. Vincent Kriechmayr (Avt) +1,23
10. Romed Baumann (Avt) +1,24
...
25. Martin Čater (Slo) +2,07
    . Boštjan Kline (Slo) +2,07
...

Skupni vrstni red SP (2):

1. Beat Feuz (Švi) 100 točk
  . Felix Neureuther (Nem) 100
3. Henrik Kristoffersen (Nor) 80
  . Matthias Mayer (Avt)  80
5. Mattias Hargin (Šve) 60
...
49. Martin Čater (Slo) 6
    . Boštjan Kline (Slo) 6
...

Natančne izide moškega smuka v Lake Louisu si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.