Pričakovana zmaga Roddicka

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Američan Andy Roddick po pričakovanjih v finalu teniškega turnirja v Miamiju ni imel veliko dela s Čehom Tomašem Berdychom. Roddick je slavil s 7:5 in 6:4.
Oglej si celoten članek

Finale teniškega mastersa ATP v Miamiju z nagradnim skladom 4,5 milijona ameriških dolarjev se je razpletel po pričakovanjih. Američan Andy Roddick je zlahka ugnal Čeha Tomaša Berdycha in naslov zmagovalca osvojil že po dveh dobljenih nizih s 7:5, 6:4.

Roddick je v polfinalu s 4:6, 6:3 in 6:3 ugnal Španca Rafaela Nadala, medtem ko je bil Berdych gladko s 6:2 in 6:2 boljši od Šveda Robina Söderlinga ter je že v osmini finala odpravil vodilnega igralca svetovne jakostne lestvice, švicarskega teniškega virtuoza Rogerja Federerja. Vendar pa nižje postavljeni češki igralec v velikem finalu ni bil kos Američanu.

Sedemindvajsetletni Roddick se je tako brez težav veselil svojega že 29. naslova na turnirjih serije ATP. Nova lovorika pa je pravšnji obliž po turnirju v Indian Wellsu, ko ga je v finalu premagal Hrvat Ivan Ljubičić.

Osmi igralec sveta Roddick je osvojil že drugi letošnji naslov po zmagi na turnirju ATP v avstralskem Brisbanu v začetku leta ter drugič slavil na turnirjih serije masters v Miamiju. Prvi naslov je osvojil leta 2004. Roddick je dominiral ves čas uro in 43 minut dolgega dvoboja z Berdychom, na kar kaže tudi pogled na statistiko tekme: trinajst asov v primerjavi s sedmimi tekmeci.

Belgijska teniška igralka Kim Clijsters je že v soboto postala zmagovalka ženskega turnirja v Miamiju, ko je brez večjih težav ugnala tretjepostavljeno domačo igralko Venus Williams s 6:2, 6:1.

Miami, finale (ATP):

Andy Roddick (ZDA/6) : Tomaš Berdych (Češ/16) 7:5, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.