Šport
17 ogledov

Pričakovana zmaga Roddicka

1/12
Žurnal24 main
Američan Andy Roddick po pričakovanjih v finalu teniškega turnirja v Miamiju ni imel veliko dela s Čehom Tomašem Berdychom. Roddick je slavil s 7:5 in 6:4.

Finale teniškega mastersa ATP v Miamiju z nagradnim skladom 4,5 milijona ameriških dolarjev se je razpletel po pričakovanjih. Američan Andy Roddick je zlahka ugnal Čeha Tomaša Berdycha in naslov zmagovalca osvojil že po dveh dobljenih nizih s 7:5, 6:4.

Roddick je v polfinalu s 4:6, 6:3 in 6:3 ugnal Španca Rafaela Nadala, medtem ko je bil Berdych gladko s 6:2 in 6:2 boljši od Šveda Robina Söderlinga ter je že v osmini finala odpravil vodilnega igralca svetovne jakostne lestvice, švicarskega teniškega virtuoza Rogerja Federerja. Vendar pa nižje postavljeni češki igralec v velikem finalu ni bil kos Američanu.

Sedemindvajsetletni Roddick se je tako brez težav veselil svojega že 29. naslova na turnirjih serije ATP. Nova lovorika pa je pravšnji obliž po turnirju v Indian Wellsu, ko ga je v finalu premagal Hrvat Ivan Ljubičić.

Osmi igralec sveta Roddick je osvojil že drugi letošnji naslov po zmagi na turnirju ATP v avstralskem Brisbanu v začetku leta ter drugič slavil na turnirjih serije masters v Miamiju. Prvi naslov je osvojil leta 2004. Roddick je dominiral ves čas uro in 43 minut dolgega dvoboja z Berdychom, na kar kaže tudi pogled na statistiko tekme: trinajst asov v primerjavi s sedmimi tekmeci.

Belgijska teniška igralka Kim Clijsters je že v soboto postala zmagovalka ženskega turnirja v Miamiju, ko je brez večjih težav ugnala tretjepostavljeno domačo igralko Venus Williams s 6:2, 6:1.

Miami, finale (ATP):

Andy Roddick (ZDA/6) : Tomaš Berdych (Češ/16) 7:5, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.