Pridržali mamo Cristiana Ronalda

Foto: EPA
Foto: EPA
Varnostna služba na madridskem letališču Barajas je pridržala mamo Cristiana Ronalda, ker je imela v prtljagi 55.000 evrov nepojasnjenega izvora.
Oglej si celoten članek

Dolores Aveiro, mama portugalskega superzvezdnika Cristiana Ronalda, se je znašla v navzkrižju z zakonom, poročajo španski mediji. 

Aveirovo so sredi maja pridržali na letališču v Madridu, potem ko so z rutinskim pregledom ugotovili, da s seboj nosi več kot petkratni najvišji dovoljeni znesek, ki ga potnikom ob izstopu ali vstopu v državo dovoljuje španska zakonodaja (10.000 evrov). Večje količine denarja je v skladu z zakonom iz leta 2007 potrebno prijaviti, saj poskuša država na tak način preprečiti utajo davkov in pranje denarja.

Tiskovna agencija Europa Press poroča, da mama prvega strelca Real Madrida ni znala pojasniti, od kod ji 55 tisočakov, zato ji je policija zaplenila 45.000 evrov, Aveirova pa se je s preostankom denarja lahko vrnila na Portugalsko.

Mama trikratnega dobitnika Zlate žoge je storila administrativni prekršek, ne kaznivo dejanje, in bo morala za pridobitev zaseženega denarja plačati kazen španskim davčnim oblastem.

''Žensko smo ustavili in denar, ki ga je nosila, skupaj s poročilom predali španski davčni upravi. Morala se bo zagovarjati pred davčnimi oblastmi. Če prav razumemo, bo morala plačati kazen in pojasniti izvor denarja, če ga bo želela dobiti nazaj,'' je pojasnila predstavnica ministrstva za notranje zadeve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:25 9. Junij 2015.

    Še pred desetini leti je javne wc-je pucala dans pa neve od kot 55 jurjof :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.