Šport > Nogomet
530 ogledov

Pridržali mamo Cristiana Ronalda

Katia Dolores Aveiro Ronaldo mama mati sestra Zürich zlata žoga gala prireditev EPA
Varnostna služba na madridskem letališču Barajas je pridržala mamo Cristiana Ronalda, ker je imela v prtljagi 55.000 evrov nepojasnjenega izvora.

Dolores Aveiro, mama portugalskega superzvezdnika Cristiana Ronalda, se je znašla v navzkrižju z zakonom, poročajo španski mediji. 

Aveirovo so sredi maja pridržali na letališču v Madridu, potem ko so z rutinskim pregledom ugotovili, da s seboj nosi več kot petkratni najvišji dovoljeni znesek, ki ga potnikom ob izstopu ali vstopu v državo dovoljuje španska zakonodaja (10.000 evrov). Večje količine denarja je v skladu z zakonom iz leta 2007 potrebno prijaviti, saj poskuša država na tak način preprečiti utajo davkov in pranje denarja.

Tiskovna agencija Europa Press poroča, da mama prvega strelca Real Madrida ni znala pojasniti, od kod ji 55 tisočakov, zato ji je policija zaplenila 45.000 evrov, Aveirova pa se je s preostankom denarja lahko vrnila na Portugalsko.

Mama trikratnega dobitnika Zlate žoge je storila administrativni prekršek, ne kaznivo dejanje, in bo morala za pridobitev zaseženega denarja plačati kazen španskim davčnim oblastem.

''Žensko smo ustavili in denar, ki ga je nosila, skupaj s poročilom predali španski davčni upravi. Morala se bo zagovarjati pred davčnimi oblastmi. Če prav razumemo, bo morala plačati kazen in pojasniti izvor denarja, če ga bo želela dobiti nazaj,'' je pojasnila predstavnica ministrstva za notranje zadeve.

Komentarjev 1
  • Avatar care
    care 09:25 09.junij 2015.

    Še pred desetini leti je javne wc-je pucala dans pa neve od kot 55 jurjof :)