Prihaja trenutek resnice za Rossija

Foto: Epa
Foto: Epa
Sedemkratnega svetovnega prvaka elitnega motociklističnega razreda čakata dve pomembni odločitvi.
Oglej si celoten članek

Začetek nove motociklistične sezone 2021 bo še posebej pomemben za Valentina Rossija, saj bo že po nekaj dirkah jasno, ali namerava 41-letni superveteran v prihodnosti še vztrajati na stezi.

Rossi, ki ima na računu devet naslovov prvaka, sedem v elitni konkurenci, bo v prihajajoči sezoni tekmoval s satelitskim moštvom Yamaha Petronas, s katerim je sklenil enoletno pogodbo.

"Vse bo odvisno od prvih nekaj dirk. Po šestih ali sedmih velikih nagradah bomo videli, ali je Rossi sploh konkurenčen in ali še vedno uživa v dirkanju. Na podlagi tega bomo nato sprejeli odločitev," je povedal direktor ekipe Sky VR46  Alessio 'Uccio' Salucci.

Druga pomembna odločitev se nanaša na prihodnost Rossijevega moštva VR46, ki se spogleduje z možnostjo preboja v razred motoGP. Neuradno se govori, da bi lahko Rossijeva ekipa med elito prodrla že leta 2022.

"Naši fantje se razvijajo hitreje od pričakovanj. Treba bo počasi razmišljati o ekipi v motoGP. Pred nami je nekaj pomembnih mesecev. Ne vemo še, s katerim motociklom bi tekmovali, zagotovo pa nam je najbližje Yamaha," je dodal Salucci.

Nova sezona razreda motoGP se bo začela 28. marca z dirko za VN Katarja.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.