Prijavil golmana, ker je uničil travo

Foto: EPA
Foto: EPA
Vratar Augsburga Marwin Hitz je uničil travo na stadionu Kölna in prejel kazen v znesku 123 evrov.
Oglej si celoten članek

Konec tedna sta se v Bundesligi pomerila Köln in Augsburg, z 1:0 pa so v gosteh slavili soigralci Tima Matavža. Augsburg je tako prišel do pomembnih treh točk v boju za obstanek, trenutno je na 16. mestu, ki ob koncu sezone prinaša play-off s tretjeuvrščeno ekipo v drugi nemši ligi.

A do zmage so gostje prišli tudi po zaslugi poteze vratarja Marwina Hitza. V 58. minuti so imeli domači enajstmetrovko, gostujoči čuvaj mreže pa je razpravljanje s sodnikom izkoristil za uničenje trave okoli bele točke. Prav na tem delu je nato spodrsnilo Anthonyju Modestu, Hitz pa se je izkazal tudi z obrambo.

Vratar se je kasneje za svoje dejanje opravičil, pri nemški nogometni zvezi pa so dejali, da Hitz ne bo dobil dodatne kazni. Takšna poteza se namreč na zelenici kaznuje z rumenim kartonom, pri zvezi pa o nadaljnih ukrepih po tekmah odločajo le v primeru rdečih kartonov. "To ni bilo fer. Pogledal sem si posnetek, to mi ni podobno. Tega nikoli ne bom ponovil. V življenju še nisem zaustavil enajstmetrovke, v tistem trenutku sem želel zmesti strelca. Marsikaj se je takrat dogajalo - poln stadion, nora tekma in enajstmetrovka, ki ne bi smela biti dosojena," je svoje dejanje opravičeval Hitz.

A Švicar bo morda vseeno moral odgovarjati za svoje dejanje. Eden izmed navijačev se je namreč pritožil na policijo zaradi 'uničenja javne lastnine'. V vso zgodbo se je vključil tudi upravitelj stadiona v Kölnu in Hitzu za popravilo trave poslal račun v višini 122,92 evra. "Ne gre za denar, vendar pa mu manjša kazen ne bo škodila," je pojasnil upravitelj stadiona Hans Rutten.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.