Šport > Nogomet
58 ogledov

Prijavil golmana, ker je uničil travo

Marwin Hitz EPA
Vratar Augsburga Marwin Hitz je uničil travo na stadionu Kölna in prejel kazen v znesku 123 evrov.

Konec tedna sta se v Bundesligi pomerila Köln in Augsburg, z 1:0 pa so v gosteh slavili soigralci Tima Matavža. Augsburg je tako prišel do pomembnih treh točk v boju za obstanek, trenutno je na 16. mestu, ki ob koncu sezone prinaša play-off s tretjeuvrščeno ekipo v drugi nemši ligi.

A do zmage so gostje prišli tudi po zaslugi poteze vratarja Marwina Hitza. V 58. minuti so imeli domači enajstmetrovko, gostujoči čuvaj mreže pa je razpravljanje s sodnikom izkoristil za uničenje trave okoli bele točke. Prav na tem delu je nato spodrsnilo Anthonyju Modestu, Hitz pa se je izkazal tudi z obrambo.

Vratar se je kasneje za svoje dejanje opravičil, pri nemški nogometni zvezi pa so dejali, da Hitz ne bo dobil dodatne kazni. Takšna poteza se namreč na zelenici kaznuje z rumenim kartonom, pri zvezi pa o nadaljnih ukrepih po tekmah odločajo le v primeru rdečih kartonov. "To ni bilo fer. Pogledal sem si posnetek, to mi ni podobno. Tega nikoli ne bom ponovil. V življenju še nisem zaustavil enajstmetrovke, v tistem trenutku sem želel zmesti strelca. Marsikaj se je takrat dogajalo - poln stadion, nora tekma in enajstmetrovka, ki ne bi smela biti dosojena," je svoje dejanje opravičeval Hitz.

A Švicar bo morda vseeno moral odgovarjati za svoje dejanje. Eden izmed navijačev se je namreč pritožil na policijo zaradi 'uničenja javne lastnine'. V vso zgodbo se je vključil tudi upravitelj stadiona v Kölnu in Hitzu za popravilo trave poslal račun v višini 122,92 evra. "Ne gre za denar, vendar pa mu manjša kazen ne bo škodila," je pojasnil upravitelj stadiona Hans Rutten.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.