Šport > Nogomet
150 ogledov

Slovo vratarja z največ danimi goli

Rogerio Ceni EPA
Po 23 letih poklicnega igranja nogometa in skupno 1256 tekmah za Sao Paulo in Brazilijo se je poslovil legendarni vratar Rogerio Ceni.

Dvainštiridesetletnik se je v zgodovino nogometa vpisal kot najboljši strelec med vratarji, v karieri je nasprotnikovo mrežo zadel kar 131-krat. Brazilec je dosegal skoraj dvakrat toliko zadetkov kot José Luis Chilavert, ki je drugi po doseženih golih med čuvaji mreže. Paragvajec je bil uspešen 62-krat.

 

Rogerio Ceni, ki je praktično vso kariero branil za Sao Paulo, je zadeval s prostih strelov in enajstmetrovk. Bil je tudi član brazilske reprezentance, ki je leta 2002 osvojila naslov svetovnega prvaka, prav tako pa tudi tiste, ki je leta 1997 slavila na pokalu konfederacij.

S Sao Paulom je med drugim osvojil klubsko svetovno prvenstvo 2005, medcelinski pokal 1993 in pokal libertadores 1993 in 2005.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.