Šport > Nogomet
21 ogledov

Vratar Ceni zabil svoj stoti gol

1. Rogerio Ceni je rekorder s 100 zadetki, od tega jih je dal kar 56 iz prostih
1/7
Žurnal24 main
Nekoč je za najboljšega strelca med vratarji veljal legendarni paragvajski nogometaš José Luis Chilavert, a ta že nekaj let ni več najuspešnejši. Minulo noč je vratar São Paula Rogerio Ceni zabil svoj že stoti gol.

Brazilski vratar Rogerio Ceni je na tekmi domačega prvenstva med moštvoma São Paulo in Corinthians dosegel svoj stoti gol v karieri, njegov São Paulo pa je slavil z 2:1. Osemintridesetletni Ceni je doslej zabil 56 zadetkov iz prostih strelov, 44 pa iz 11-metrovk. "To je čudovito. Kot vratar nikoli ne razmišljate, ali bo vaš zadetek odločil tekmo, tokrat pa se je zgodilo ravno to. Gol mi ne pomeni veliko, zato pa je toliko pomembnejši za privržence São Paula," je po tekmi dejal Ceni, ki je svoj stoti zadetek dosegel v 54. minuti, ko je žoga po njegovem prostem strelu končala v zgornjem desnem kotu tekmečevih vrat.

Kaže omeniti, da je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) Ceniju priznala le 98 zadetkov, še dva je dosegel na ekshibicijskih tekmah kombiniranih zasedb Santosa in Flamenga leta 1998 proti ruskemu moštvu Uralan Elista.

Ceni je odigral tudi 17 tekem za brazilsko izbrano vrsto, bil pa je tudi tretji vratar reprezentance na svetovnem prvenstvu na Japonskem in v Južni Koreji leta 2002. Na prvem svetovnem prvenstvu na azijskih tleh je zmagala Brazilija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.