Šport
18 ogledov

Najslabše izveden penal vseh časov?

Enajstmetrovka Youtube
Na tekmi pete škotske lige je Steven McKay streljal enajstmetrovko, zadetku pa ni prišel niti blizu. Žoga je celo poletela na sosednje igrišče. Izbrskali smo še nekaj podobnih dosežkov.

Stevenu McKayu v uteho ostaja dejstvo, da se je dvoboj končal z zmago njegovega kluba. Brora Rangers so v gosteh slavili z 2:0 proti Deveronvaleu.

Angleški nogometaš Peter Devine je leta 1991 takole zgrešil strel z bele točke na tekmi med nižjeligašema Lancaster Cityjem in Whitley Bayjem. Za nameček se je še poškodoval:

Tudi Južnoameričani znajo grešiti. Nogometaši Americe Sao Paulo so imeli na tekmi zvezne državne lige izjemno priložnost, da izenačijo proti rivalu Votuporanguenseju, a je Pilo bolj kot ne brcnil v prazno.

Al Ahly je v egiptovskem pokalnem tekmovanju s 4:0 odpravil ekipo Kima Aswan, a napadalec Amir Sayoud se dvoboja vseeno ne bo spominjal z veseljem. Po takšnem strelu z bele točke je bil verjetno še dolgo časa tarča šal v garderobi.

Na napake pa niso imuni tudi nekateri največji zvezdniki nogometa. Robert Pires in Thierry Henry sta na treningih vadila poseben način enajstmetrovke, ko izvajalec le poda žogo naprej, akcijo pa zaključi njegov kolega. Pires je v enem izmed kasnejših intervjujev dejal, da je na tekmi o vsem podvomil in se preprosto ustrašil. Nekateri vseeno na takšen način znajo zadeti.

Še nakaj legend, ki se niso izkazale pri strelih z bele točke - Alessandro Del Piero:

Franck Ribery:

Sergio Ramos:

Neymar:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.