Šport > Nogomet
32 ogledov

Mehika z enajstmetrovko v 124. minuti do finala

Andres Guardado EPA
Kontroverzna enajstmetrovka v izdihljajih podaljška je Mehiki priigrala uvrstitev v polfinale zlatega pokala proti Kostariki (1:0).

Andrés Guardado je izkoristil kontroverzno dosojeno enajstmetrovko v 124. minuti podaljška in prinesel Mehiki uvrstitev v polfinale zlatega pokala oz. severno- in srednjeameriškega nogometnega prvenstva proti Kostariki. V New Jerseyju so Mehičani zapravili številne priložnosti na stadionu MetLife, toda varovanci Miguela Herrere bi kmalu na neverjeten način zapravili napredovanje, saj jim je grozilo izvajanje najstrožjih kazni.

A glavni sodnik Walter López je znova številčno podprtemu "El Triju" dosodil enajstmetrovko ob posiljenem padcu Oribeja Peralte, ki naj bi ga v praktično zadnji akciji tekme v 122. minuti zrušil rezervist Roy Miller

Guardado, član PSV Eindhovna in eden najboljših posameznikov mehiške reprezentance v pretekli klubski sezoni, ni grešil z bele točke in Estebana Alvarada poslal v napačno smer za noro slavje. Mehičane zdaj v polfinalu čaka zmenek s Panamo.

Giovani dos Santos je manjkal zaradi poškodbe, ki jo je staknil ob navdušujočem remiju proti Trinidadu in Tobagu (4:4), v konici napada pa ga je nadomestil eden kasnejših junakov Peralta. Kostaričani so opravili dve spremembi v začetni enajsterici, ki je z 0:0 remizirala proti Kanadi, Joel Campbell in José Cubero pa sta zamenjala Deyverja Vego in Davida Guzmana.

Obe obrambi sta imeli od začetka veliko dela, čeprav pred polčasom ni uspelo zadeti nobeni ekipi. Eno najboljših priložnosti je v prvem polčasu zapravil Johan Venegas, ki ga je v 35. minuti z lepo diagonalno podajo na drugi vratnici našel Campbell, toda Venegasu žoge ni uspelo spraviti pod prečko. 

Na drugi strani je Guardado izvlekel dobro obrambo iz vratarja Alvarada, ki ga je preizkusil z razdalje. Priložnost je tik pred odhodom v slačilnice zapravil tudi Peralta, ki si je ob branilcih lepo pripravil strel z desnico, a meril mimo gola. 

Peralta je bil nevaren tudi v nadaljevanju in po šestih minutah drugega polčasa poslal žogo v vratnico. Kostaričani so vedno bolj trpeli, toda reševal jih je razpoloženi čuvaj mreže Alvarado, ki je volej rezervista Carlosa Esquivela v 64. minuti preusmeril v prečko, Mehičani pa so bili blizu tudi deset minut kasneje, ko je Carlos Vela ušel obrambi, toda svoj strel poslal čez prečko. 

Priložnosti v podaljšku skorajda ni bilo, Mehičani pa so neuspešno iskali vsaj dve enajstmetrovki. Kostaričani so oživeli v zadnjih 15 minutah, ko je Campbell prodrl v kazenski prostor in na prvi vratnici brez zadetka ostal šele po izvrstnem posredovanju Guillerma Ochoe, čeprav je bil dosojen tudi prepovedan položaj.

Ko se je že zdelo, da enajstmetrovk ne more več preprečiti nihče, so Mehičani z veliko sreče le zaslišali pisk glavnega sodnika. Kljub protestom Kostaričanov si je žogo na belo točko namestil Guardado in ni grešil za uvrstitev v polfinale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.